Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michel Barnier: Un acord între UE şi Marea Britanie privind Brexit-ul trebuie încheiat până în noiembrie

Daily Express
Michel Barnier

Negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a anunţat marţi că de acum înainte negocierile cu Marea Britanie intră în etapele finale şi se vor desfăşura 'încontinuu', astfel încât 'nu mult mai târziu' de începutul lunii noiembrie să poată fi încheiat un acord, transmite agenţia Reuters.

Vorbind în faţa presei după o întâlnire avută la Bruxelles cu negociatorul şef britanic Dominic Raab, Michel Barnier a insistat că orice acord cu Marea Britanie privind viitoarea relaţie trebuie să respecte regulile pieţei unice europene.

El a menţionat că ultima rundă de negocieri, desfăşurată în iulie, a apropiat cele două părţi de un acord privind cooperarea post-Brexit în domeniul securităţii, dar încă este departe o înţelegere privind viitoarele relaţii economice dintre Marea Britanie şi blocul comunitar.

'Acest parteneriat trebuie să respecte piaţa unică şi fundamentele proiectului european, iar dacă acest lucru este bine înţeles vom putea încheia cu succes negocierile', a indicat Michel Barnier la o conferinţă de presă comună cu Dominic Raab.

Negociatorul şef european a subliniat că un acord privind Brexit-ul trebuie încheiat 'nu mult mai târziu' de începutul lunii noiembrie şi că Uniunea Europeană nu lucrează în prezent la un scenariu de tipul 'niciun acord' ('no deal'), adică ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar fără niciun acord la data efectivă a Brexit-ului (29 martie 2019), dar că trebuie să fie pregătită şi pentru o asemenea eventualitate.

La rândul său, Dominic Raab s-a declarat încrezător că încheierea unui acord este posibilă până în octombrie. 'Există încă diferenţe, am avut o discuţie sinceră despre ele', a spus el în faţa jurnaliştilor, sugerând totodată ca cele două părţi să încerce să convină la nivel politic în privinţa chestiunilor asupra cărora nu reuşesc să se înţeleagă în discuţiile tehnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.