Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michelle Bachelet, Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, cere 'încetarea imediată a focului' din Nagorno-Karabah

Twitter
Nagorno, dezastru

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului a cerut vineri părţilor beligerante din Nagorno-Karabah, unde persistă lupte intense, să se ajungă urgent la o încetare a focului, relatează AFP, anunță AGERPRES.

Într-un comunicat, Michelle Bachelet consideră ''foarte îngrijorător faptul că în ultimele zile zone populate ar fi fost vizate şi bombardate cu arme grele în zona de conflict şi în împrejurimile sale'' şi solicită ''încetarea focului urgent în faţa impactului asupra civililor''.

Citește și: Raed Arafat, mesaj de ultimă oră prin RO-ALERT! ‘Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol’

Din 27 septembrie, etnici armeni din Nagorno-Karabah şi forţele azere se confruntă din nou în această regiune muntoasă, teritoriu azer locuit de majoritate armeană. Ultimele ore au adus o speranţă de răgaz, preşedinţia franceză asigurând că beligeranţii se îndreaptă ''spre un armistiţiu'' vineri seara sau sâmbătă.

Bilanţul oficial a ajuns vineri dimineaţă la peste 400 de morţi, între care 22 de civili armeni şi 31 de azeri.

Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.