Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Micii investitori de pe platformele de socializare atacă acţiunile puternic shortate

investitii

Micii investitori s-au mobilizat din nou pe Reddit dar şi pe alte platforme de socializare şi atacă, la fel ca în luna februarie, acţiunile puternic shortate, adică acele acţiuni pentru care investitorii instituţionali au pariat vor scădea în perioadă următoare.

Micii investitori, după ce cumpără acţiuni, introduc ordine de vânzare la preţuri cu mult peste cele de tranzacţionare, încurajându-se unul pe altul să nu vândă din deţineri, provocând astfel un short squeeze, adică urcă articifial preţul acţiunii determinând în special fondurile de hedging să iasă pe pierderi de sute de milioane de dolari, scrie Mediafax.ro.

Acesta este şi contextul în care acţiunile lanţului de cinematografe AMC au în ultimele cinci zile o “explozie” de aproape 250% de la circa 18 dolari la 63 de dolari, iar în prezent la ora redactării acestei ştiri (11:30) în pre-market AMC are plus 15% la o capitalizare de peste 30 mld. dolari. Potrivit datelor MarketWatch, AMC are 19% din free float ca şi acţiuni shortate.

Şi AMC nu este un caz singular.

Aproape toate acţiunile care în februarie erau în vizorul hoardelor de pe Reddit sunt acum iar sub lumina reflectoarelor. Iar mulţi analişti consideră că sunt investitori care închid poziţii la companii care nu au niciun fel de legătură cu aceste acţiuni “meme” tocmai pentru a investi la aceste companii shortate, fenomen cunoscut ca “fear of missing out” – frica de a rata creşterile – n.red.

Producătorul american de căşti KOSS are plus 88% în ultimele cinci zile, Workohorse are 41%, Sundial 48%. Producătorul de telefoane mobile BlackBerry are plus 74%,

Acţiunea care a dat în februarie start fenomenului de short squeeze, respectiv GameStop, are un plus de 24% iar la ora redactării acestei ştiri acţiunile urcă cu 2%.​

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.