Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft, soluție pentru a evita o investigație UE: prețuri diferite pentru produsul Office, care includ sau nu aplicația Teams

microsoft

Microsoft s-a oferit să perceapă preţuri diferite pentru produsul Office, cu şi fără aplicaţia sa Teams, pentru a evita o posibilă investigaţie antitrust a UE şi o amendă, au declarat două persoane familiarizate cu acest subiect, citate de Reuters.

Microsoft a încercat să abordeze preocupările autorităţilor din UE pentru aplicarea concurenţei încă de anul trecut, după ce aplicaţia de mesagerie pentru spaţiul de lucru deţinută de Salesforce, Slack, s-a plâns Comisiei Europene, au declarat pentru Reuters alte persoane apropiate situaţiei, în decembrie, scrie news.ro.

În 2020, Slack a susţinut că Microsoft şi-a integrat pe nedrept aplicaţia de chat şi video la locul de muncă Teams în produsul său Office. Gigantul tehnologic din SUA a introdus Teams în 2017, vizând piaţa de colaborare la locul de muncă, în creştere rapidă şi profitabilă.

Comisia Europeană a declarat joi că mai există şi alţi reclamanţi în afară de Slack

”Am primit mai multe plângeri cu privire la Microsoft, inclusiv de la Slack, cu privire la comportamentul Microsoft în legătură cu produsul său Teams.

După cum ştiţi, evaluarea este în desfăşurare, aşa că nu putem comenta în continuare”, a spus un purtător de cuvânt. Microsoft a declarat că a continuat să coopereze cu Comisia şi este ”deschisă către soluţii pragmatice care să răspundă preocupărilor sale şi să servească bine clienţii”.

Salesforce a refuzat să comenteze.

Organismul de supraveghere antitrust al UE solicită feedback de la rivalii Microsoft cu privire la propunerea sa, au spus sursele.

În ultimul deceniu, Comisia Europeană a amendat Microsoft cu 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari) pentru practici care încalcă regulile UE de concurenţă, inclusiv legarea sau gruparea a două sau mai multe produse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.