Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Microsoft va investi un miliard de dolari în Polonia

microsoft

Grupul american Microsoft a anunţat marţi că va investi un miliard de dolari în Polonia, în conformitate cu un plan care prevede că Microsoft se va implica în construcţia unui centru de date care va oferi servicii de tip cloud pentru companiile şi instituţiile guvernamentale din Polonia, transmite Reuters.

Microsoft a precizat că a semnat un acord cu compania poloneză Chmura Krajova, pentru a furniza servicii de cloud în Polonia, în contextul în care cea mai mare economie din Europa Centrală şi de Est vrea să devină un centru regional pentru tehnologie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 48: Guvernul este sclavul tău!

"Cred că investiţia Microsoft în Polonia va fi una importantă pentru companii, instituţiile publice şi sistemul de educaţie şi le va permite să se tranforme digital şi să implementeze noi standarde de lucru", a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Furnizorul polonez de cloud Chmura Krajova a fost înfiinţat în 2018 de PKO Bank Polski, cea mai mare bancă poloneză, şi Fondul polonez de dezvoltare (PFR) cu obiectivul de a accelera digitalizarea afacerilor şi a administraţiei publice.

Citește și: DOCUMENT intern al Guvernului SUA: Pandemia de coronavirus va BUBUI în următoarele zile

Parteneriatul încheiat de Chmura Krajova cu Microsoft se va întinde pe o perioadă de şapte ani şi va include pregătirea în Polonia de specialişti în tehnologia de tip cloud.

Compania Microsoft este listată pe bursa americană, unde a atins recent o valoare de piaţă de peste un trilion de dolari. Microsoft a înregistrat, în trimestrul IV al anului trecut, o cifră de afaceri mai mare cu 13,7%, până la 3,9 miliarde de dolari, în timp ce venitul operaţional a crescut cu 35%, în aceeaşi perioadă. În acest context, cel mai notabil avans a fost cel al segmentului Cloud, acesta generând companiei venituri de 11,9 miliarde de dolari, în ultimul trimestru din 2019, în creştere cu 27%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.