Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Micula a reafirmat, în Italia, angajamentul României pentru combaterea antisemitismului şi a oricăror forme de discriminare

MAE

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) Alexandru Victor Micula a prezentat joi, la reuniunea plenară a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), care a avut loc la Ferrara, în Italia, eforturile României în materie de combatere a antisemitismului şi a comemorării victimelor Holocaustului informează Agerpres.

''Cu această ocazie (n.r. - reuniunea plenară), oficialul român a susţinut o intervenţie în care au fost prezentate eforturile recente ale României în materie de combatere a antisemitismului şi a comemorării victimelor Holocaustului. Au fost evidenţiate măsurile luate în direcţia adoptării la nivel naţional a definiţiei de lucru a antisemitismului, precum şi angajamentul României pentru combaterea antisemitismului şi oricăror forme de discriminare, îndeosebi la nivelul susţinerii activităţilor educaţionale şi de formare continuă în acest domeniu'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de MAE.

Agenda reuniunii a inclus teme legate de implementarea Strategiei organizaţiei, aniversarea a 20 de ani de la Forumul Internaţional de la Stockholm, dar şi o temă considerată a fi de interes deosebit atât pentru nivelul politic al organizaţiei, cât şi pentru experţi - combaterea antisemitismului în statele membre.

În marja evenimentului, secretarul de stat a avut o întrevedere bilaterală cu coordonatorul Comisiei Europene pentru Combaterea Antisemitismului, Katharina von Schnurbein, în contextul pregătirilor pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, cu începere din ianuarie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.