Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miercuri cântă cocoșul: Zi mare pentru Dorin Cocoș și lotul arestaților Dosarului Microsoft

dorin cocos catuse

Dorin Cocos, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu si Nicolae Dumitru afla miercuri daca raman in arest, cand instanta suprema se va pronunta, definitiv, privind contestatiile acestora fata de masura preventiva dispusa in dosarul Microsoft.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dezbatut marti contestatiile celor patru si au stabilit sa se pronunte miercuri.

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru si primarul din Piatra Neamt Gheorghe Stefan au fost arestati, pe 29 octombrie, in dosarul licentelor Microsoft, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Decizia a fost contestata la aceeasi instanta.

Oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru si primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan sunt acuzati de trafic de influenta si spalare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, pentru luare de mita in forma continuata si spalare de bani.

Potrivit DNA, Dorin Cocos a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Omul de afaceri Nicolae Dumitru, care controleaza grupul de firme Niro, a cerut si primit, prin firma sa, 7,65 milioane de dolari provenind de la Fujitsu Siemens Computers pentru a interveni la Serban Mihailescu si Dan Nica, membri ai Guvernului la data faptelor, pentru a obtine incheierea contractului de inchiriere a licentelor Microsoft, mai spun anchetatorii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.