DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Miercuri va fi susținută proba scrisă a examenului de definitivare

thecoffeelicious.com
evaluarea nationala examen

Peste 7.400 de candidați vor susține, miercuri, proba scrisă a examenului național de definitivare în învăţământ (sesiunea 2019), care va fi organizată în 42 de centre de examen. Cei mai mulți candidați sunt înscriși pentru disciplinele limba și literatura română și matematică, potrivit Mediafax.

Proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ (sesiunea 2019) se va desfăşura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 10:00, în 42 centre de examen (câte unul în fiecare judeţ şi în Bucureşti). În acest an, proba va fi susținută la 96 de discipline de examen, conform Ministerului Educației.

Dintre cei 8.064 de candidaţi înscrişi la începutul anului şcolar, au fost admişi la proba scrisă de mâine 7.482 de candidaţi care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii:

Citește și: Incredibil! Viitorul șef a CNAS a fost ANCHETAT de DNA

- efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin 1 an;

- calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine”;

- media aritmetică a notelor obținute la cele două inspecții la clasă și la evaluarea portofoliului profesional - minimum 8, dar note nu mai mici de 7 la probele menționate anterior.

„Conform Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, în vederea susţinerii probei scrise, candidaţii vor avea acces în sălile de examen cel mai devreme la ora 8:00 şi cel mai târziu la ora 8:45, în baza unui act de identitate/pașaport valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore”, informează Ministerul Educației.

Citește și: Radu Mazăre are parte de o nouă lovitură! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia o decizie cruntă pentru fostul edil

A fost înregistrat un număr mare de candidați înscriși pentru următoarele discipline/specializări:

- limba română și literatură pentru copii/metodica activității instructiv-educative din învățământul preșcolar - învățământ preșcolar în limba română (2.079);

- limba și literatura română și matematică/metodica predării acestora - învățământ primar în limba română (1.367);

- educaţie fizică şi sport/specialitate și metodica predării acesteia (856);

- limba și literatura engleză/specialitate și metodica predării acesteia (464);

Citește și: Omul lui Ponta o face de râs pe Viorica Dăncilă! Ieșire, după decizia privitoare la candidatura sa

- limba și literatura română/specialitate și metodica predării acesteia (401).

„Subiectele, precum şi baremele de evaluare sunt asigurate de Centrul Național de Evaluare şi Examinare şi vor fi afișate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte.edu.ro (ora 16:00) și la avizierele centrelor de examen. Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel național. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8 pentru promovarea examenului. Primele rezultate vor fi afişate în data de 31 iulie în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro”, mai arată sursa citată.

Contestaţiile se depun la centrele de examen, în zilele de 31 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 1 august, până la ora 14:00. Rezultatele finale se afişează în centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat în data de 5 august 2019.

„Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice”, explică Ministerul Educației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.