Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MiG 21 și Armata Română: Despre evoluția avionului de luptă și pierderile Forțelor Aeriene

www.facebook.com

Avioanele MiG 21, aflate de 55 de ani în dotarea Armatei Române, au produs până acum 19 accidente, în care şi-au pierdut viaţa 11 piloţi, potrivit Adevărul.ro.

Primele avioane de luptă MiG 21 au fost procurate din Uniunea Sovietică, în programul de dotare al Armatei Românie din 1962-1963. Începând cu acel an și până în prezent, peste 400 de avioane au făcut carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române, devenind principala armă aeriană din dotare.

Vezi și: 400 de avioane MiG 21 au făcut carieră, timp de 56 de ani, în Forțele Aeriene Române

Începând cu anul 1993, 110 avioane de luptă au intrat într-un program de modernizare la Aerostar Bacău, în acord cu firma israeliană Elbit Systems, fiind dotate cu un tun de calibrul 23 milimetri şi rachete performante.

Cu toate că au fost modernizate, vechimea aparatelor și-a spus cuvântul, anul 1994 devenind începutul unui lung și tragic capitol de prăbușiri ale aparatelor și pierderi de viață. Accidentul de astăzi a fost precedat de alte 22 de evenimente care au implicat accidente sau avarieri ale MiG-urilor, conform istoricului de evenimente pe care-l prezintă aceeași sursă.

În prezent, Forțele Aeriene Române mai au în dotare 35 de MiG-uri dintre care doar 18 sunt operaționale, potrivit aceleiași surse Adevărul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.