Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Migrația, securitatea, combaterea discriminării, prioritățile României la Președinția Consiliului UE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, în plenul reunit al Parlamentului, principalele priorități ale României în perioada deținerii Președinției Consiliului UE acestea fiind migrația, asigurarea securității în cadru Uniunii și combaterea discriminării, rasismului, xenofobiei și discursului urii, scrie Mediafax.

"Este important să promovăm cooperarea cu statele de origine și de tranzit. Am convingerea că forma migrație este combaterea sursei acestui fenomen. Acțiunile UE pe plan mondial trebuie să pornească de la angajamentele comune asumate prin strategia globală de politică externă și de securitate a UE. România va susține acțiunile în domeniile politicilor de securitate și cooperare comună, cu accent pe o analiză coordonată a apărării, fondul european de apărare. Un capitol special va fi dedicat regiunii Mării Negre. O altă temă va fi extindere va fi Balcanii de Vest. Ne vom axa pe implicarea tineretului în gestionarea problemelor din Uniune",a afirmat Viorica Dăncilă, în plenul reunit al Parlamentului, unde a prezentat forma finală a programului Președinției rotative pe care România o va prelua începând cu 1 ianuarie 2019.

Aceasta a adăugat că printre prioritățile României, în perioada Președinției Consiliului UE se numără și combaterea rasismului, xenofobiei, a fenomenului fake news și a șanselor egale între femei și bărbați în ceea ce privește salarizarea.

"Nu în ultimul rând, promovarea intereselor comerciale, prin modernizarea multiculturalismului și comerțul liber vor reprezenta elementele esențiale în timpul Președinției noastre. Cel de-al patrulea pilon e Europa valorilor comune, iar aici mă refer la coeziune prin raportarea permanentă la valorile UE. Doar astfel vom putea combate discriminarea, rasismul, antisemitismul, xenofobia și discursul urii. Cred că e necesar să stimulăm implicarea tinerilor în cadrul Uniunii, axată pe valori europene. De asemenea, reducerea inegalităților sociale, privind asigurarea egalității de gen, cum ar fi combaterea diferențelor de remunerare între femei și bărbați. Există o precupare la nivel eruopean pentru combatarea știrilor false, inclusiv prin dezvoltarea mecanismelor care vizează combaterea dezinformării", a conchis șeful Executivului.

Ulterior prezentării programului Președinției rotative a Consiliului UE pe care România o va prelua din luna ianuarie a anului viitor, plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va dezbate și vota Declarația Parlamentului României privind dimensiunea parlamentară a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va exercita în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.