Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Migranţi în Alpi: Întăriri 'importante' pentru controlul frontierelor, anunţă ministrul francez de Interne

munti alpi

Ministrul francez de Interne, Gerard Collomb, a anunţat trimiterea duminică seara a unor întăriri "importante" ale forţelor de ordine pentru "a se asigura respectarea deplină a controlului frontierelor" în sudul Alpilor, scena, în acest weekend, a unor acţiuni întreprinse de activişti de ultra-dreapta şi, respectiv, pro-migranţi, transmite AFP.

Collomb a condamnat "cu cea mai mare fermitate" ansamblul provocărilor şi incidentelor care au marcat acest final de săptămână în departamentul Hautes-Alpes şi în care grupări de activişti "de ultra-dreapta şi ultra-stânga" sunt la origine, conform unui comunicat.

Sâmbătă şi duminică dimineaţa, militanţi ai Generaţiei Identitare, un mic grup de extremă dreapta, au blocat trecătoarea Echelle, folosită de migranţi pentru a trece din Italia în Franţa.

Mai apoi, duminică, potrivit ministrului, un grup de peste o sută de activişti pro-migranţi francezi şi italieni s-a prezentat la trecătoarea Montgenevre, venind din Italia, pentru a trece peste graniţă "ilegal şi în forţă" circa 30 de migranţi.


Cu această ocazie, a spus el, "au fost comise violenţe faţă de forţele de ordine iar un vehicul al jandarmeriei naţionale a fost avariat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.