Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în semifinale la turneul de la Linz

antena3.ro
tenis

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, locul 105 WTA, s-a calificat, vineri, în semifinalele probei de simplu la turneul de la Linz, cu premii totale de 250.000 de dolari, competiţie la care va evolua şi în penultimul act la dublu.

Buzărnescu, venită din calificări, a învins-o în sferturile de finală pe sportiva elveţiană Belinda Bencic, locul 228 WTA şi beneficiară a unui wild card, scor 6-4, 5-7, 7-6 (4), în două ore şi jumătate. Românca o va întâlni în faza următoare pe câştigătoarea meciului dintre sportiva germană Tatjana Maria, numărul 52 mondial şi favorită 7, şi jucătoarea cehă Barbora Strycova, locul 26 WTA şi cap de serie 2.

Calificarea în semifinalele de simplu este recompensată cu 9.113 euro şi 110 puncte. În sferturile de simplu la Linz va juca vineri şi Sorana Cîrstea, locul 37 mondial şi favorită 5, care o va întâlni pe sportive slovacă Magdalena Rybarikova, locul 28 WTA şi cap de serie 1. La dublu, Mihaela Buzărnescu şi sportiva din Georgia Oksana s-au calificat joi în semifinale şi va juca în această fază cu perechea care se va impune în meciul Natela Dzalamidze/Xenia Knoll (Rusia/Elveţia) – Nadiia Kichenok/Anastasia Rodionova (Ucraina/ Australia), cap de serie numărul 4.

Buzărnescu, în vârstă de 29 de ani, va intra luni pentru prima dată în Top 100 WTA, atât la simplu cât şi la dublu. Ascensiunea jucătoarei române în acest an a fost una remarcabilă, după ce la finalul lui 2016 ea era pe locul 544. Cu multe succese înregistrate la turnee ITF, Buzărnescu a mai reuşit în 2017 o performanţă unică în carieră, calificarea pe tabloul principal al unui Grand Slam, la US Open, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.