Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihaela Pellegrini, CEO Juventus Academy Bucureşti, îi propune trei soluţii ministrului Ionuţ Stroe, pentru ca asociaţiile să fie ajutate

Inquam Photos / Octav Ganea
ionut stroe

Mihaela Pellegrini, CEO al Juventus Academy Bucureşti, îi propune ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, într-o scrisoare deschisă, trei soluţii pentru viitorul sportului, pentru ca asociaţiile să fie ajutate şi copiii să aibă acces la sport.

“Domnule Ministru,

Vă adresez această scrisoare cu intenţia de a vă spune că vă înţeleg. Vă înţeleg şi vă asigur că vă suntem alături. Ştim, aveţi o mare presiune pe umeri: viitorul sportului românesc stă în mâinile Dumneavoastră.

Citește și: Ion Iliescu, mesaj pentru SPP: ‘Am avut o relație normală cu comandanții și angajații serviciului’

Performanţa sportivă a României depinde în mare măsură de Dumneavoastră. Nu este uşor să ai o astfel de responsabilitate, mai ales că ne-am obişnuit ca România să deschidă uşile lumii cu performanţele sportivilor săi. E drept, asta se întâmpla mai degrabă în urmă cu mai mulţi ani, dar avem în continuare sportivi minunaţi, în care ne punem atâtea speranţe. Plus generaţia care creşte acum.

Vestea bună, Domnule Ministru, este aceea că, aşa cum vă spuneam la început, vă suntem alături. Nu sunteţi singur. Suntem o echipă. Trebuie doar să ne ascultaţi şi pe noi.

Vă rog să ţineţi cont de un aspect foarte important: sportivii de performanţă adulţi provin din rândul cluburilor de copii şi juniori. Dacă noi ne facem bine treaba, atunci avem ce să „livrăm” în viitor. Putem „alimenta” echipele de seniori, loturile naţionale ş.a.m.d.

Iar pentru ca noi să ne putem face bine treaba, în această perioadă delicată prin care trecem cu toţii, avem nevoie de sprijin real din partea statului. Din două considerente:

Bugetele de sponsorizări pentru sport şi educaţie s-au diminuat spre zero în aceasta perioadă, lucru care se va păstra, probabil, până la sfârşitul acestui an

Citește și: Arafat: ‘Înțeleg perfect supărarea și frustrarea cetățenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitate’

Nu este corect ca presiunea financiară să cada doar pe umerii părinţilor şi a patronilor de cluburi

Vă propunem deci să vă gândiţi la următoarele propuneri. Sunt măsuri care ne-ar ajuta să ne facem bine treaba, în folosul tuturor.

În final, în folosul românilor, care vor umple stadioanele, vor sta drepţi în tribune, la imnul naţional, şi vor aplauda reuşitele sportivilor de performanţă de mâine.

Aşadar, iată propunerile:

Crearea urgentă a unui program de genul IMM Invest pentru Asociaţii sportive, care să ne sprijine în două direcţii importante:

Garanţie 100% din partea statului

O bancă dispusă să ne sprijine cu capital de lucru şi credit de investiţii (în prezent, băncile nu acordă împrumuturi Asociaţiilor sportive)

Ajutor pentru dotarea tuturor bazelor sportive, publice sau private, cu echipamente şi materiale de prevenţie împotriva COVID-19 (măşti, dezinfectanţi, mănuşi, termometre etc.)

Crearea unui program de burse pentru toţi copiii din România, care sa beneficieze de vouchere (de exemplu, de minimum 250 lei/lună), cu care să se poată înscrie la orice club sportiv din ţară, privat sau public, astfel încât să asiguram accesul copiilor la sport.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila: ‘mai bine nu port mănuși și mă spăl din jumătate în jumătate de oră’

Domnule Ministru, ştim că nu este deloc simplu să ne luptăm pentru fonduri şi bugete cu celelalte industrii, să ne zbatem pentru sport. Mai ales acum. Dar dacă nu o facem, mai ales acum, riscăm să pierdem pentru totdeauna. Această perioadă ne-a învăţat că educaţia şi sportul înseamnă deopotrivă calea către performanţă cât şi cea mai simplă şi eficientă măsură de prevenţie – ne ajută să creştem sănătoşi.

Domnule Ministru, poate sună a vorbe mari, dar în mâinile Dumneavoastră stă sănătatea României de mâine. Stă şansa la performanţă.

Mult succes şi nu uitaţi: vă suntem alături!”, este scrisoarea semnată de Mihaela Pellegrini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.