Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Chirica anunță că trecerile de pietoni nesemaforizate din apropierea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Iaşi vor fi înălţate

Inquam Photos / Alexandru Busca
Mihai Chirica

Primarul Mihai Chirica a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că trecerile de pietoni nesemaforizate din proximitatea şcolilor şi grădiniţelor vor fi înălţate, pentru a preveni accidentele rutiere şi a creşte gradul de siguranţă a elevilor din municipiul Iaşi.

Edilul a precizat că în şedinţa de miercuri a Consiliului Local va fi dezbătut un proiect întocmit în acest sens, ca urmare a unor solicitări venite din partea Alianţei pentru Promovarea Transportului Alternativ Iaşi, potrivit Agerpres.

Conform primarului Iaşiului, trecerile de pietoni vizate se află la o distanţă mai mică de 300 de metri faţă de intrările în unităţile de învăţământ.

Astfel, în aceste zone carosabilul va fi ridicat printr-o rampă care are o înclinare de aproximativ 10 la sută şi o lăţime de şase - şapte metri pentru a determina şoferii să reducă viteza.

"Trecerile de pietoni supraînălţate nu sunt inventate de noi. Au apărut şi în alte oraşe din Europa şi din lume. Au dispărut la un moment dat tot din cauza condiţiilor de trafic. Vom începe să implementăm aceste treceri de pietoni denivelate din zone nesemaforizate din preajma unităţilor şcolare. Acolo este zona pe care dorim să o acoperim ca măsură suplimentară pentru eliminarea factorilor de risc. Vom vedea ulterior care este reacţia, împotrivirea şoferilor, care vor trebui să circule cu maxim 50 kilometri la oră. Respectarea vitezelor reglementate, între 30 şi 50 km la oră în zonele periculoase, nu este perturbată cu nimic de amplasarea rampelor denivelate. Siguranţa pietonului este importantă", a declarat primarul Mihai Chirica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.