Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Chirica dă cu pumnul în masă: 'Trebuie să înceapă şcoala pe 8 februarie. Poate să fie şi mutaţia a noua sau a zecea a virusului'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că trebuie ca elevii să revină în şcoli începând cu data de 8 februarie iar cadrele didactice să fie vaccinate, dacă doresc, până la această dată.

"'Trebuie să înceapă şcoala pe 8 februarie. Poate să fie şi mutaţia a noua sau a zecea a virusului. Asta nu înseamnă că abandonăm şcoala. Dacă este nevoie să introducem şi alte măsuri decât cele din momentul de faţă: cu măscuţe, cu dezinfectant, păstrarea distanţei, cu intrare pe o uşă, ieşire pe alta, facem orice este nevoie doar ca elevii să înceapă şcoala pe 8 februarie. Nu se mai poate. Deja pierderile în educaţie sunt imense. Un an de educaţie s-a pierdut. Nu ne putem permite să pierdem mai mult de atât", a afirmat primarul Mihai Chirica, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

Edilul a spus că va propune autorităţilor centrale ca şi profesorii şi alte cadre didactice să fie incluse în categoria a II-a de risc, astfel încât cine doreşte să se poată vaccina mai devreme de începerea semestrului II.

"Odată cu reînceperea şcolii ar trebui să ne gândim şi la protejarea cadrelor didactice. Consider că e prioritară vaccinarea acestora (...) Am discutat şi cu sindicatul USLIP (Uniunea Sindicatelor din Învăţământul Preuniversitar - n.r). O parte dintre profesori s-au înscris pe platformă pentru vaccinare dar au fost programaţi pentru luna martie iar şcoala începe pe 8 februarie. Este clar că ajungeau să se vaccineze, dar la o lună după începerea şcolii. Cred că e nevoie de un program special în care toţi profesorii care intră în contact cu elevii să îşi exprime opţiunea dacă vor să se vaccineze sau nu, nimeni nu-i obligă. Din statistica noastră, pentru judeţul Iaşi ar fi 7.500 - 8.000 de profesori, învăţători, educatori. Avem în vedere că unii dintre ei sunt reticenţi în ceea ce priveşte vaccinarea şi nu s-au înscris nici măcar pe listele de la Inspectoratul Şcolar sau de la sindicate. (...) Nu ar fi un efort extraordinar de mare să vaccinăm 8.000 de cadre didactice până pe 8 februarie", a declarat primarul Mihai Chirica.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.