Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Chirica: 'Municipalitatea încearcă să identifice vârstnicii rămaşi singuri, pentru a le oferi ajutor în perioada de izolare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Chirica Inquam Photos

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat, luni, că a început identificarea persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, care nu au susţinători sau altă formă de ajutor, în vederea asigurării sprijinului acestora şi minimalizarea expunerii acestora în afara locuinţelor.

Această decizie a fost luată în şedinţa Consiliului Local de Situaţii de Urgenţă, conform Agerpres.ro.

Activitatea de identificare a persoanelor în vârstă de peste 65 de ani va fi efectuată de Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi, Direcţia Creşe, Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor, Direcţia Relaţii Publice şi Transparenţă Decizională şi Direcţia Fond Locativ prin Serviciul Asociaţii de Proprietari.

Citește și: Iohannis: ‘Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului’

"Direcţia de Asistenţă Socială va pune la dispoziţie şapte autovehicule pentru asigurarea celor necesare persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor. De asemenea, se mobilizează pentru această activitate tot parcul auto disponibil al Primăriei Municipiului Iaşi şi al instituţiilor şi societăţilor subordonate. Asigurarea celor necesare persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor se va asigura din resursele bugetului local. Direcţia de Asistenţă Socială va înfiinţa o linie telefonică specială care va funcţiona 24 de ore din 24 de ore cu această destinaţie", a declarat primarul municipiului Iaşi.

În şedinţa de luni a CLSU s-a dispus ca începând de joi Centrul pentru Victimele Violenţei Domestice, din strada Oastei, să devină centru tampon pentru personalul medical care a intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus, precum şi preluarea de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi un tronson al Căminului T 20 pentru personalul medical care a intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus.

Citește și: Ordin dat de Marcel Vela: ‘se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente’ .

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a decis ca Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi să transfere către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi şi Poliţia Locală Iaşi câte 20 de cutii de mănuşi de protecţie, a câte 100 de bucăţi fiecare, şi 400 de măşti de protecţie.

CLSU a stabilit ca Direcţia Relaţii Publice şi Transparenţă Decizională să asigure la fiecare Centru de Cartier câte 1.000 bucăţi de Declaraţii de propria răspundere, stabilită prin Ordonanţa Militară nr. 2 din 21 martie 2020. Persoanele care nu respectă regulile privind autoizolarea şi cele care părăsesc locul de carantină să nu beneficieze de spaţii hoteliere, ele urmând a fi cazate în modulele amplasate în zona de carantină din apropierea lacului Ciric.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.