Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Chirica va convoca o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru adoptarea bugetului Iașiului

spotmedia.ro
Mihai Chirica

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că va convoca miercuri o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local pentru adoptarea bugetului pe anul în curs, după ce consilierii PSD şi USR PLUS au refuzat să voteze în şedinţa de luni.

Pentru a doua oară consecutiv, bugetul local a fost votat doar de cei 11 consilieri locali PNL şi doi consilieri PMP, însă pentru a fi aprobat mai avea nevoie doar de un singur vot. La fel ca şi în şedinţa extraordinară de pe 22 aprilie, cei cinci consilieri locali PSD au părăsit sala de şedinţe în momentul votului, iar cei nouă consilieri locali USR PLUS s-au abţinut de la vot, potrivit agerpres.ro.

După şedinţa extraordinară de luni, în care bugetul local a primit avizul negativ, primarul Mihai Chirica a atras atenţia, prin intermediul unui comunicat de presă, asupra consecinţelor acestui vot.

"Este o nouă zi tristă pentru oraşul nostru, o nouă zi de în care unii politicieni au ales ordinele de partid în dauna intereselor şi nevoilor ieşenilor, o nouă zi în care spiritul democratic şi dialogul raţional au capitulat în faţa intereselor politicianiste. Este a doua oară când USR-PLUS respinge bugetul oraşului nostru, în mod iraţional şi iresponsabil, cu ipocrizie şi cinism, din motive exclusiv politice şi într-un dispreţ absolut faţă de nevoile acestui oraş. Nu voi reveni asupra tuturor efectelor dezastruoase ale acestei decizii politicianiste, dar atrag atenţia asupra faptului că în prezent nu se mai pot plăti salariile angajaţilor din învăţământul preuniversitar privat, nici ale celor circa 5.000 de angajaţi din sectorul public care asigură transportul public, curăţenia, întreţinerea străzilor şi spaţiilor verzi, nici ale asistenţilor sociali şi ale persoanelor cu nevoi speciale. Din păcate, numeroasele mele apeluri publice şi ale colegilor din PNL nu au fost ascultate de USR-PLUS, care a preferat să continue lupta politică, în dauna interesului oraşului şi chiar folosind metode neortodoxe", a spus primarul Mihai Chirica prin intermediul comunicatului de presă.

Edilul şi-a manifestat dezaprobarea şi faţă de faptul că unii consilieri locali "îşi fac imagine pe spatele ieşenilor".

"Atrag atenţia şi asupra cinismului unora dintre cei care îşi fac imagine pe spatele ieşenilor: în timp ce se lăudau pe reţele de socializare că au primit vot favorabil pentru diferite amendamente, au votat împotriva bugetului, deci şi împotriva propriilor amendamente! În aceste condiţii, miercuri, 12 mai, de la ora 15.00, voi convoca o nouă şedinţă de plen în care sper că oamenii de bună credinţă din Consiliul Local vor vota bugetul local şi vor da o şansă Iaşiului! Le mulţumesc colegilor consilieri din PNL şi PMP care au votat bugetul, într-un număr insuficient însă, din păcate, pentru ca acesta să fie adoptat", a mai spus primarul Mihai Chirica, prin intermediul comunicatului de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.