Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Covaliu (COSR): Singurul care putea să construiască un patinoar în trei luni era Ion Țiriac

www.romania-insider.com
ion tiriac

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv (COSR), Mihai Covaliu, a declarat miercuri, la inaugurarea patinoarului de la Otopeni, că singurul care putea construi o astfel de arenă în doar trei luni era Ion Țiriac. "Singurul care putea să construiască un patinoar în trei luni era domnul Țiriac. Dânsul a spus că va face acest lucru și l-a și făcut. Jos pălăria, nu putem fi decât fericiți că îl avem pe dânsul printre noi. Trebuie să recunoaștem ceea ce domnul Țiriac face pentru sportul de la noi din țară. Acest patinoar este aici, acum avem un model și cred că este un bun punct de plecare. Și va reuși și statul, sunt convins de asta. Patinoarul se adresează copiilor și sunt ferm convins că viitorii patinatori și jucători de hochei vor pleca de aici", a spus oficialul COSR.

Covaliu este de părere că sporturile de iarnă din România sunt pe un drum ascendent. "Sporturile de iarnă sunt pe un drum ascendent. Nu mai departe de săptămâna trecută echipajul de sanie tineret a obținut o medalie de argint la o Cupă Mondială în Canada. Apoi sunt și sportivi de la sărituri cu schiurile, așadar încet-încet începem să intrăm în competițiile care contează pentru Jocurile Olimpice", a afirmat el.

România, care are doar o singură medalie la Jocurile Olimpice de iarnă, bronz la bob două persoane în 1968, poate spera în viitor la o nouă clasare pe podiumul olimpic, susține Covaliu. "Eu spun că putem spera la o medalie olimpică în viitor la sporturile de iarnă. Avem nevoie să sperăm tot timpul. Dar nu trebuie doar să sperăm, trebuie să și facem lucruri. Avem unde, iar un exemplu este acest patinoar, precum și facilitățile pentru sporturile de iarnă construite pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European în zona Brașov, dar și baza de la Cheile Grădiștei. Deci avem locuri unde se pot practica sporturile de iarnă. Iubitori de sport există, așa că nu au cum să nu apară și rezultatele la un moment dat", a precizat Covaliu.

Ion Țiriac a inaugurat, miercuri, patinoarul de 3,6 milioane de euro construit din fonduri proprii, în trei luni, la Otopeni, în cadrul unei festivități la care au participat numeroase personalități sportive. Patinoarul, primul construit în zona Ilfov-București în ultimii 64 de ani, este singurul care funcționează la ora actuală, după ce arena "Mihai Flamaropol" a fost demolată. Pe gheața din Otopeni copiii de la cluburile de hochei și patinaj artistic din Capitală se vor putea antrena gratuit, Ion Țiriac asigurând de altfel și transportul acestora cu un autocar. De asemenea, se vor organiza cursuri de hochei și patinaj artistic pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 8 ani în cadrul unei școli dedicate. Accesul pentru publicul larg va fi permis în primul trimestru al anului 2017, conform Agerpres. Patinoarul are o suprafață totală de 4.863 de metri pătrați, o capacitate de 500 de locuri și 70 de locuri de parcare, investiția ridicându-se la 3,6 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.