Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Daraban: Economia României are nevoie de un sistem cameral precum cel din Germania

mihai daraban
Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a avut miercuri, 2 noiembrie, o întrevedere cu E.S. dl. Peer Gebauer, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Germaniei în România. Întrevederea a avut ca subiect principal de discuție eficacitatea sistemului cameral german în ceea ce privește crearea de oportunități de afaceri pentru antreprenorii din această țară, precum și necesitatea implementării unui sistem similar în România.
„În mod cert, Germania reprezintă un model economic fie că vorbim de atragerea de  noi investiţii, fie când ne referim la deschiderea unor noi piețe pentru antreprenorii acestui stat. Poate mai puțin cunoscut este rolul pe care sistemul cameral din această țară îl are în această ecuație, sistem cameral susținut și încurajat de statul german. Din nefericire, acest lucru nu se întâmplă și în România, sistemul nostru cameral fiind probabil cel mai subfinanțat din Europa, iar rezultatul se reflectă în deficitul comercial uriaș înregistrat la sfârșit de an. Profit de acest prilej pentru a-i solicita E.S. dl. Peer Gebauer ajutorul în ceea ce privește promovarea în rândul autorităților din România, a  modului de funcționare, precum și a avantajelor unui sistem cameral validat de o lege foarte bine definită, așa cum este cel german. Daca ne dorim România puternică din punct de vedere economic, cu siguranță avem nevoie de un sistem cameral precum cel al Germaniei, cu autorități care să-l susţină în mod real, precum și cu reprezentanți ai diplomației economice cu adevărat profesioniști”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.
„România și Germania au o colaborare foarte strânsă nu numai pe plan economic, ci și pe plan social, politic sau cultural. În urmă cu 30 de ani, a fost semnat Tratatul între România şi Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa, ceea ce a reprezentat o adevărată poveste de succes pentru relațiile noastre bilaterale. Astfel, schimburile comerciale au intrat pe un trend ascendent, la sfârșitul anului trecut valoarea totală a acestora ajungând la 35,1 miliarde de euro, iar la jumătatea acestui an la 23,3 miliarde de euro. Din punct de vedere al investițiilor germane directe în România, la sfârșitul lui 2021 acestea ajungeau la 12,55 miliarde de euro. Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne oprim aici, relațiile economice trebuie să se dezvolte în același ritm susţinut și în viitor”, a declarat Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Germaniei în România, E.S. dl. Peer Gebauer.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.