Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor cere ANCHETĂ după scandalul reînhumării în cutii de carton a eroilor căzuţi la Stalingrad

reporteris.ro
inhumare eroi stalingrad cutii de carton

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, vineri, că a cerut un control la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor pentru a vedea cum a fost organizată ceremonia de reînhumare a militarilor români la Stalingrad, după ce s-a vehiculat că aceştia au fost înmormântaţi în cutii de carton. Ministrul a precizat că în vederea ceremoniei derulate săptămâna trecută s-a făcut o achiziţie în luna mai, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi: Ministrul Apărării, mesaj TRANŞANT în scandalul salariilor din MAPN. Ce se întâmplă cu SPORURILE militarilor

Ministrul a declarat, vineri, că a solicitat un control la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor pentru a stabili cum a fost organizată de către partea română ceremonia reînhumării a 345 de soldaţi români, la Stalingrad.

Ceremonia a avut loc săptămâna trecută şi s-a vehiculat faptul că solaţii au fost înhumaţi în cutii de carton şi nu în sicrie.

"Am văzut cum a decurs ceremonia, sunt foarte multe lucruri pe care îmi doresc să le clarific. Tocmai de aceea am dispus Corpului de control să înceapă de îndată o misiune de control la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor. Sper ca foarte curând să avem şi un raport pe tema aceasta, pe care o să-l facem public, pentru că este normal şi corect ca toată lumea să ştie ce s-a întâmplat acolo”, a declarat ministrul.

content-image

Potrivit acestuia, în vederea ceremoniei s-a făcut o achiziţie în luna mai şi trebuie stabilite toate detaliile.

Citeşte şi: Primărie din Galaţi, luată cu ASALT de mascaţi. Percheziţii de AMPLOARE

Fifor a precizat că nu a discutat deocamdată cu organizatorii ruşi ai evenimentului, aşteptând concluziile controlului.

Vineri, 29 septembrie, în Federaţia Rusă, a avut loc reînhumarea a 345 de militari români în Cimitirul de Onoare Românesc de la Rossoşka, regiunea Volgograd.

content-image

Realizată în anul 2015 de către Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe, precum şi de către organismul rus responsabil de domeniul mormintelor de război, necropola de onoare românească adăposteşte rămăşiţele pământeşti ale militarilor români căzuţi la datorie în urmă cu 75 de ani, în cea mai crâncenă bătălie a secolului trecut – Bătălia de la Stalingrad.

În cimitir există un monument comemorativ comun cu înălţimea de 4 metri, la baza căruia stând gravată pe o placă din granit negru cu inscripţia: „In memoriam militarilor români căzuţi în luptă la Stalingrad“.

Citeşte şi: Meteorologii au emis COD PORTOCALIU de fenomene extreme. Jumătate de ţară, lovită de ploi abundente şi NINSORI - HARTA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.