Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, despre UDMR: 'V-aţi respectat însă toate promisiunile, v-aţi câştigat cu eforturi şi uneori cu sacrificii acest renume de partener corect'

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, a spus vineri, la Congresul UDMR de la Cluj, UDMR şi-a câştigat în România, uneori chiar cu sacrificii, renumele de partener corect, pe care te poţi baza, alături de care poţi trece chiar prin furtuni politice, potrivit agrepres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

"Încrederea pe care o are un partid faţă de partenerii săi reprezintă un capital politic care se construieşte greu şi care se poate pierde la prima încălcare a unei promisiuni. Dvs. v-aţi respectat însă toate promisiunile, v-aţi câştigat cu eforturi şi uneori cu sacrificii acest renume de partener corect, de nădejde, pe care te poţi baza pentru a trece prin cele mai puternice furtuni politice care ar putea apărea în peisajul românesc. Aţi pus mai presus beneficiul pe termen lung al reputaţiei de partener onest şi nu v-aţi lăsat ispitiţi de oferte politice atractive de moment, care sunt convins că v-au fost făcute de-a lungul timpului", a spus Mihai Fifor, în discursul său din deschiderea celui de-al 14-lea congres al UDMR.

Acesta a precizat că atât preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cât şi premierul Viorica Dăncilă, care nu au putut onora invitaţia deoarece se află la Madrid, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni, dar şi ceilalţi membri ai formaţiunii social-democrate apreciază colaborarea cu UDMR.

Mihai Fifor a recunoscut că, atunci când PSD se afla în opoziţie, iar alte formaţiuni politice se bazau pe sprijinul UDMR, îşi dorea foarte mult o colaborare între cele două formaţiuni, însă întotdeauna UDMR şi-a respectat înţelegerile făcute.

"Apreciem mai ales onestitatea şi verticalitatea care vă caracterizează şi care s-a putut vedea în toate parteneriatele politice încheiate de-a lungul vremii cu celelalte partide. UDMR este unul dintre partidele care dau sens în cea mai mare măsură expresiei că un cuvânt dat şi o mână strânsă sunt mult mai importante decât orice înţelegere scrisă sau orice contract semnat între părţi", a subliniat Fifor.

Preşedinte Consiliului Naţional al PSD a asigurat UDMR că sprijinul dintre cele două formaţiuni va fi tot timpul reciproc.

"V-am înţeles priorităţile şi încercăm, alături de dvs, să construim o viaţă şi un trai mai bun pentru comunitatea maghiară şi în general pentru toţi cetăţenii români. (...) Avem un obiectiv comun pe care îl putem fructifica cel mai bine împreună, este un parteneriat de tip win-win. Dacă există onestitate, atunci cu certitudine fiecare parte are ceva de câştigat. Iar dincolo de beneficiile politice ale partidelor noastre, cei care câştigă în mod real sunt cetăţenii acestei ţări, indiferent dacă vorbim despre maghiari sau despre români, dacă sunt simpatizanţi ai UDMR, ai PSD sau ai altor partide", a evidenţiat Fifor.

Acesta a adus ca exemplu faptul că în bugetul din acest an, atât de 'criticat de unii colegi din Parlament', Covasna se află în topul judeţelor în ceea ce priveşte alocările din TVA pentru drumurile judeţene şi comunale.

"Se alocă mai mult în Covasna pentru că este necesar să se recupereze decalaje faţă de alte zone care poate sunt mai bogate. Este o dovadă în plus că aceste alocări se acordă după nevoile comunităţilor, nu după culoarea politică", a mai afirmat Fifor.

La Cluj are loc vineri şi sâmbătă cel de-al 14-la congres al UDMR în cadrul căruia vor avea loc dezbateri cu privire la adoptarea raportului conducerii formaţiunii şi va avea loc alegerea preşedintelui, Kelemen Hunor fiind singurul candidat. De asemenea, va avea loc o dezbatere a candidaţilor UDMR la alegerile europarlamentare din acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.