Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor, întâlniri cu ambasadorii Ungariei şi Chinei: Ce s-a discutat

www.stiripesurse.ro
Mihai Fifor SUA

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut miercuri, la sediul MApN, întrevederi cu ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Botond Zakonyi, precum şi cu cel al Republicii Populare Chineze, Xu Feihong. În cadrul întâlnirii cu ambasadorul Ungariei, Mihai Fifor a discutat subiecte referitoare la cooperarea bilaterală şi în plan regional dintre cele două armate, la bugetul apărării, situaţia de securitate regională, precum şi la cooperarea în contextul NATO şi al Uniunii Europene.

"Cei doi oficiali au evidenţiat buna cooperare, materializată prin desfăşurarea de activităţi în cadrul Batalionului mixt româno-ungar de menţinere a păcii şi Batalionului multinaţional de geniu TISA, subliniind importanţa dezvoltării cooperării pe aceste dimensiuni în vederea asigurării interoperabilităţii forţelor armate", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis miercuri Agerpres.

De asemenea, a fost reiterat interesul pentru intensificarea colaborării dintre România şi Ungaria în domeniul apărării, având în vedere că cele două state joacă un rol esenţial în gestionarea provocărilor la adresa stabilităţii în regiune.

Au fost discutate şi perspectivele unei cooperări în vederea pregătirii activităţilor de marcare a 100 de ani de la Marea Unire, ce urmează să fie desfăşurate anul viitor. Mihai Fifor şi ambasadorul Populare Chineze la Bucureşti, Xu Feihong, au avut un schimb de opinii pe teme de interes comun, cu accent pe perspectivele de dezvoltare ale cooperării bilaterale în domeniul apărării. "În context, au fost discutate modalităţile de intensificare a colaborării inclusiv în ceea ce priveşte pregătirea personalului, instruirea pentru participarea la misiuni de menţinere a păcii, exerciţii comune, învăţământul militar şi medicina militară. De asemenea, au mai fost abordate aspecte legate de contribuţia cu forţe şi capabilităţi la misiunile de menţinere a păcii sub egida ONU", se arată în comunicat. Ministrul Mihai Fifor şi ambasadorul Xu Feihong au convenit asupra necesităţii continuării dialogului politico-militar la nivelul ministerelor apărării din cele două state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.