Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor: La CEx din 15 iulie una dintre teme va fi remanierea. Vom vedea propunerea premierului

stirileprotv.ro
mihai fifor

Secretarul general al PSD Mihai Fifor a declarat că una dintre temele de discuție în CEx al partidului pe 15 iulie va fi remanierea, precizând că atunci social-democrații vor vedea propunerile pe care le va face premierul Viorica Dăncilă.

„Eu nu am să vă spun mai multe. O să vă spunem mai multe pe 15 iulie, când va avea loc CEx, care va avea ca temă și această remaniere. Până atunci se face o evaluare a miniștrilor. Asta nu îsneamnă că nu am avut colegi buni. Vom vedea pe 15 iulie care e propunerea doamnei premier pentru remaniere. Spunea că în această perioadă nu va fi o remaniere extinsă. Ne vom consulta și cu partenerii de coaliție. S-a vorbit mult despre lucrul acesta – domnule, PSD va reduce nr de ministere, duce oamenii în șomaj. Nici vorbă de așa ceva. Dacă discutăm de un număr mai mic de ministere, important e să se știe că nimeni nu pleacă acasă. Flexibilizăm activitatea. Nu facem lucruri doar de dragul de a le face”, a afirmat Mihai Fifor, joi seară, la Antena 3.

El a mai spus că „e nevoie să eficientizăm până la sesiunea parlamentară activitatea în câteva ministere. După 15 iulie când vom vorbi despre remaniere, ne concentrăm apoi pe 3 august, când vom avea candidatul la prezidențiale”.

Premierul Viorica Dîncilă a declarat joi, la DC News, că este posibil ca prima parte a remanierii să aibă loc până în luna august, dar nu este exclus să vină în fața Parlamentului și cu o restructurare, acest demers fiind legat doar de unirea unor ministere și de schimbarea configurației Executivului.

Șeful Executivului a mai spus că nu exclude ca restructurarea să fie înlocuită de remaniere în două etape.

Comitetul Executiv al PSD va avea loc, luni, la ora 12.00, la Parlament.

Referitor la remaniere, în vizor ar fi Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltării, ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc sau ministrul Agriculturii Petre Daea, au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Pentru portofoliul Agricultură ar fi luat în calcul actualul secretar de stat Dumitru Daniel Botănoiu sau deputatul PSD Valeriu Steriu, au precizat sursele citate.

În ceea ce îl privește pe Daniel Suciu, care a candidat pentru funcția de președinte executiv al PSD, la Congresul din 29 iunie, nu ar mai fi dorit de Eugen Teodorovici ca vicepremier și la Ministerul Dezvoltării.

Nemulțumiri în PSD există și față de ministrul Justiției Ana Birchall, însă o decizie în ceea ce o privește nu a fost luată de premier. Birchall este și vicepremier interimar pentru parteneriate strategice, în timp ce Eugen Teodorovici e vicepremier interimar, după plecarea lui Viorel Ștefan ca membru la Curtea de Conturi a Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.