Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Fifor SUNĂ adunarea: vrea să readucă la MAI sectoristul care știe totul pe strada lui

Inquam Photos/ Octav Ganea
Mihai Fifor

Vicepremierul Mihai Fifor, ministru interimar al Afacerilor Interne, a declarat joi, în cadrul unui interviu televizat. că se simte lipsa "sectoristului" care cunoştea cetăţenii din zona lui de acţiune, motiv pentru care se au în vedere modificări legislative prin care poliţistului de proximitate să îi fie reduse atribuţiile, astfel încât acesta se redevină omul de ordine care cunoaşte foarte bine zona arondată, anunță AGERPRES.

Citește și: Ciudățenia din cazul de la Caracal. Ce a tranșat Gheorghe Dincă în ziua în care Alexandra a sunat la 112

"Haideţi să recunoaştem cu toţii că lipseşte sectoristul, cel care cunoştea foarte bine zona care îi era arondată. A apărut în schimb poliţistul de proximitate, cu o arondare mult mai mare şi cu atribuţii care îl încarcă foarte mult. El nu mai are timpul de cunoaştere necesar. Dacă avem un poliţist de proximitate care are arondaţi 10.000 de cetăţeni, cu siguranţă nu are cum să-i cunoască. În momentul de faţă avem în lucru, în ministerul nostru, modificări legislative pentru a putea reveni. El va fi tot poliţistul de proximitate, dar îi vom lua din atribuţiile care îi încarcă foarte mult activitatea în momentul de faţă şi îi vom reduce zona de acţiune. El este omul care trebuie să fie acolo, la bază, şi intervine imediat", a precizat ministrul interimar al Internelor, la Antena 3.

Citește și: Avertisment de ultimă oră al lui Alexandru Cumpănașu: ‘N-o să permitem asta!’

Acesta a menţionat faptul că îi place o vorbă pe care auzit-o la angajaţii MAI: "cunoştea sectoristul până şi faianţa pe care o aveai în baie".

Mihai Fifor a făcut aceste precizări în contextul unei discuţii mai ample despre reformarea MAI, instituţie care, în opinia sa, a avut de suferit în urma pensionărilor masive şi a demilitarizării, cazul de Caracal scoţând în evidenţă breşele din sistem şi problemele care s-au acumulat de-a lungul anilor. Fifor a arătat că ministerul trebuie reformat din temelie, împreună cu lucrătorii din sistem şi cu sindicatele.

"Asta înseamnă legislaţie şi îmbunătăţirea legislaţiei, asta înseamnă formare, asta înseamnă măsuri imediate de analiză şi de înlăturare a celor care nu doresc să activeze, poate, în MAI", a adăugat vicepremierul.

Citește și: Oreste îl desființează pe Dan Barna: Vă arată ca purtând treningul lui Codrin Ștefănescu și pantofii de lac alb ai lui Șerban Nicolae

Acesta a precizat că e nevoie rapidă de modificări legislative, pentru reaşezarea sistemului, pornind de la nivel central şi mergând până în ultima secţie de poliţie, însă, pe de altă parte, există o distribuţie ineficientă a resurselor, o lipsă de personal şi un necesar de formare continuă a poliţiştilor.

"Nu poţi să fii dispecer dacă nu ai o pregătire în acest sens, mă interesează să refacem sistemul de pregătire permanentă a poliţistului", a subliniat Fifor.

Ministrul interimar al Internelor a menţionat faptul că cerut mărirea patrulelor mixte şi vrea ca poliţiştii şi jandarmii să iasă din maşini, pe stradă, pentru a fi alături de oameni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.