Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Goțiu luptă pentru prezidențiale în USR: 'Să nu vină ALDE-PSD să ne spună că sunt patrioți'. Ce temă a abordat senatorul

mihai gotiu

Mihai Goțiu, candidat în competiția internă a USR pentru prezidențiale, a declarat că Uniunea Salvați România înseamnă salvarea pădurilor, a apelor, precum și a tot ce înseamnă mediu în țara noastră. El a mai precizat că cei de la PSD-ALDE nu pot spune că sunt patrioți, atunci când distrug mediul.

„Am ales să vorbesc despre mediu, nu pentru că infrastructura, educația nu ar fi niște priorități pentru care noi luptăm, ci pentru eu personal, nu îimi pot închipui o Românie modernă, puternic și într-un partid pro-european care să nu își asume problematica de mediu. Mediul și criza climatică sunt în ansamblu despre salavarea pădurilor, despre reducerea poluării și despre economia circulară. Eu zis că pe lângă acestea mediul este mult mai mult. Mediul este o investiție în viitorul acestei țări, viitorul României. De doi ani documentez pe teren modul înc are sunt distruse parcurile naționale din România. De doi ani lucrez la un proiect de lege. Probabil că acest proiect s-ar putea să nu treacă în această toamnă, din cauza actulei majorități din Parlament, PSD și ALDE. Însă vom avea o șansă să treacă după 2020, în 2021 când îl voi relua. Probabil că acest proiect de a interzice tăierea pădurilor în parcurilor naționale va mai dura un an sau doi”, a afirmat Mihai Goțiu, sâmbătă la Congresul în care USR își alege prezidențiabilul, scrie Mediafax.

Vacanțele românilor în Grecia ar putea fi compromise - Avertismentul de ULTIMĂ ORĂ al MAE

Senatorul USR a adăugat că a calculat și că cei 9 milioane de metri cubi de lemn furați din fondul forestier anual valorează între 200 și 300 de milioane de euro. El a amintit și despre Roșia Montana.

„Mediul este și despre sănătate. Vorbim despre articolul 35 din Constituție, dreptul la un mediu sănătos. Dar măsurile de mediu ne ajută să facem economii substanțiale la bugetul pentru sănătăate. Mediul este și despre infrastructura. Una din marile probleme cu care ne confruntăm e lipsa unei infrastructuri la nivel național și local. Mediul e despre corupție, despre resurse uriașse care alimentează corupția. În cazul Roșia Montană vorbim de 700 milioane de dolari cheltuiți în România. Nu a rămas nimic din acei bani. Acei bani au ajuns în corupție. Am calculat că cei 9 milioane de metri cubi furați anual din fondul forestier valorau între 200-300 milioane de euro. Da, protejând mediul reducem corupția în România”, a completat Goțiu.

Acesta a încheiat printr-un atac la PSD-ALDE, precizând că reprezentanții coaliție susțin că sunt patrioți, că apără România, însă prin măsurile lor distrug mediul și implicit sănătatea românilor.

„Mediul e despre orașele viitorului și comunitățile locale. Vorbim despre orașe inteligente, în care vrem să trăim bine. Tot ce înseamnă mediu, parcuri, piste de bicicliști, pietonale, nu ne putem închipui comunități locale fără ele. Suntem USR iar acest lucru înseamnă salvarea pădurilor, a apelor și a tot ceea ce înseamnă mediul în România. Să nu vină ALDE-PSD să ne spună că sunt patrioți, că ei apără România, disturgând tot ceea ce înseamnă mediu, sănătatea pentru români”, a conchis senatorul USR.

Câteva sute de delegați ai USR s-au reunit, sâmbătă, pentru a alege candidatul partidului la prezidențiale.

În competiție sunt înscriși liderul USR Dan Barna, senatorul Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu. În aceeași zi se întrunește și Consiliul Național al PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.