Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Goțiu (USR): Primarul faliment lovește iar. Taxa Firea nu rezolvă poluarea și traficul infernal

mihai gotiu

Senatorul USR Mihai Goțiu a scris, miercuri, pe Facebook, că soluția găsită de primarul Gabriela Firea pentru introducerea unei viniete în Capitală, pentru reducerea poluării în București ar fi bună dacă ar exista și investiții prealabile, potrivit Mediafax.

”Asta se întâmplă, când România și marile ei orașe sunt guvernate de incompetenți și impostori. D-na primar faliment Gabriela Firea, ne-a anunțat, de dimineață, că a găsit <> pentru reducerea poluării în București: taxă (vinietă) pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București, pe motiv că o asemenea măsură există și în alte orașe din lume. Da, adevărat, există așa ceva în alte orașe, dar astfel de decizii sunt complementare altor măsuri și investiții prealabile”, a scris, miercuri, pe Facebook, senatorul USR Mihai Goțiu.

Goțiu a prezentat o serie de măsuri pentru reducerea traficului în București.

”Dacă vrei să reduci traficul într-un oraș precum Bucureștiul (ori alte orașe mari) ai nevoie de: • Parcări la intrarea în oraș (parc & ride), unde cei aflați în tranzit își pot lăsa mașinile și trec pe transportul în comun; • transport în comun eficient, de calitate și prietenos cu mediul, în Capitală; • Rețea metropolitană de transport în comun, conectată cu localitățile din jurul Capitalei; • Infrastructură pentru mobilitate non-poluantă (piste de biciclete, pietonale); • Centură ocolitoare”, a adăugat senatorul USR.

El mai scrie că dacă obiectivele nu sunt rezolvate, taxa nu va reduce poluarea.

Citește și: Agenţia Naţională de Integritate: Mai mulţi aleşi locali în incompatibilitate şi conflict de interese

”Dacă obiectivele de mai sus nu sunt rezolvate cumulativ, taxa (vinieta) nu va reduce cu nimic poluarea. Fără un transport comun de calitate, în condițiile în care ar sta blocați ore la rând pe centura Capitalei (cum se întâmplă acum), fără posibilitatea de a opta pentru mersul pe jos ori cu bicicleta, oamenii vor înjura, vor plăti vinieta și vor continua să circule cu mașina personală prin oraș! Singurul efect va fi că la bugetul Primăriei București se vor colecta bani în plus, pe care Gabriela Firea îi va direcționa către companiile ilegale pe care le-a înființat, întru sifonarea banului public și mulțumirea gurilor pre-fericiților apropiați și pentru concediile lor de lux. Iar bucureștenii vor continua să respire noxele mașinilor din trafic ori să piardă ore bune prin ambuteiajele din oraș”, a afirmat Goțiu.

Senatorul USR a adăugat că pentru reducerea poluări ar fi mai bine să se investească în parcuri și păduri urbane.

”Nota bene: Iar dacă vrei să reduci poluarea, mai investești și în parcuri și păduri urbane, nu le pui la pământ spre bucuria rechinilor imobiliari și nici nu te apuci să le ciuntești (precum Cișmigiul) după fanteziile unora sau altora. O dată în plus, d-na primar faliment Gabriela Firea dovedește incompetență crasă. Iar această măsură, cică <>, este doar o perdea de fum menită să pompeze bani în societățile ei ilegale, pe unde au ajuns șefi cu salarii babane, toate neamurile și cunoștințele clientelei de partid”, a conchis Goțiu.

Reacția vine în contextul în care Gabriela Firea a anunțat, miercuri, un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, mașinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete. Mașinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

Primarul a anunțat introducerea unei viniete pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București sau Ilfov.

Totodată, mașinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.