Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, lămuriri în scandalul alocărilor pentru Armată: 'Alocarea există' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose se implică în scandalul iscat în jurul alocării a 2% din PIB către armată. Şeful executivului a explicat întreaga situaţie într-o conferinţă de presă, susţinută după vizita la Ministerul Transporturilor.

"Stiti foarte bine ca nu pot sa discut cu dumneavoastră ce s-a discutat in CSAT. (...) Cred ca ati inteles gresit. Ideea nu e de a nu-i aloca. Alocarea exista, ideea e sa ii cheltuim. Asta a fost nuanta", a declarat premierul Mihai Tudose într-o conferinţă de presă.

Şeful Executivului a precizat că urmează să aibă o discuţie cu reprezentanţii MApN ca urmare a deciziei de retragere de pe ordinea de zi a CSAT de marţi a Planului de înzestrare a Armatei pentru perioada 2017 - 2026.

Anunţul retragerii documentului privind înzestrarea armatei de pe ordinea de zi a CSAT a fost făcut chiar de către preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

"Aș vrea să vorbesc puțin și despre un document care nu a fost discutat, pentru că a fost retras de pe ordinea de zi. Este vorba despre documentul care prevede înzestrarea armatei până în anul 2026. S-a constatat că acest document nu ține cont de voința politică prin care s-a stabilit acordarea a 2% din PIB pentru Armată.Armata a atras atenția tot timpul politicienilor că dotările sunt necorespunzătoare. Acest incident regretabil ne arată încă o dată că dotările armatei nu sunt corespunzătoare. De la începutul mandatului meu am luat foarte în serios aceste lucruri și am invitat partidele la Cotroceni pentru a rezolva această problemă și am ajuns la un acord politic pentru a direcționa 2% din PIB către apărare.", a declarat Klaus Iohannis

Citeşte şi: Premierul Tudose, prima reacţie după zvonurile unei RUPTURI între el şi Dragnea – VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.