Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, anunț de ULTIMĂ ORĂ după negocierile cu CNSRL Frăţia: 'Discuțiile s-au concretizat cu anumite schimbări'

Inquam Photos / Octav Ganea
guvern Mihai Tudose

Planul de reformă s-a concretizat cu anumite schimbări de aşa natură încât niciun salariu net să nu scadă, iar pensiile să crească, a declarat premierul Mihai Tudose, miercuri, la Congresul Naţional CNSRL Frăţia, informează agerpres.ro

"Am venit şi cu drag, nu din obligaţie, şi cu recunoştinţă pentru ajutorul extraordinar pe care l-am primit din partea liderilor dumneavoastră atunci când am creionat şi am definitivat acest plan de reformă. (...) Discuţiile s-au concretizat (...) cu anumite schimbări, cu anumite reglaje, de aşa natură încât niciun salariu să nu scadă, niciun salariu net, ba, mai mult, pe anumite zone veniturile să crească de la 1 ianuarie, altele începând cu 1 martie şi un lucru cert pentru toată lumea - pensiile să crească", a spus Tudose. 

Şeful Executivului a precizat că îşi doreşte să existe o modalitate de lucru în continuare, pe baza unui acord între Guvern şi CNSRL Frăţia. 

"Am stabilit (...) ca împreună, pe baza acordului dumneavoastră, să avem o modalitate de lucru în continuare, pe baza unui acord între Guvern şi confederaţia dumneavoastră, prin care să recunoaştem statutul de partener permanent şi să aibă acest acord nu numai un caracter de lucru făcut şi (...) afişat undeva, ci şi un caracter lucrativ, să încercăm cu ajutorul dumneavoastră să nu derapăm de la ceea ce ne-am propus când am venit la guvernare - mai bine pentru oameni", a afirmat Tudose. 

Şeful Guvernului a făcut referire la creşterea economică de 8,8% din ultimul trimestru, faţă de trimestrul al treilea al anului trecut, şi la creşterea economică anuală de peste 5%. 

Premierul Tudose este însoţit la Congresul Naţional CNSRL Frăţia de vicepremierul Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.