Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose: Constituţia a trecut testul timpului, dovedindu-se un act cu norme şi principii moderne

Inquam Photos / Octav Ganea
guvern Mihai Tudose

După 26 de ani de la adoptare, Constituţia a trecut testul timpului, dovedindu-se un act cu norme şi principii moderne, care a deschis drumul României către statul de drept şi economia de piaţă, consideră premierul Mihai Tudose, scrie agerpres.ro

"Adoptarea Constituţiei României în urmă cu 26 de ani, la scurt timp după căderea comunismului, marchează un moment deosebit de important în procesul de modernizare a statului român, un moment în care ţara noastră a făcut cunoscută direcţia fermă pe care a ales-o către un stat democratic, independent, în care drepturile şi libertăţile cetăţenilor reprezintă valori supreme. Baze ale democraţiei, precum separaţia puterilor în stat, pluralismul politic sau respectarea drepturilor cetăţenilor, au fost clar stabilite prin adoptarea acestei Constituţii. După atâţia ani, putem declara cu convingere că actul nostru fundamental a trecut testul timpului, dovedindu-se un act cu norme şi principii moderne şi a deschis drumul României către statul de drept şi economia de piaţă, facilitând, totodată, aderarea la principiile europene şi euroatlantice. Drumul nu a fost uşor şi nici nu este încheiat, iar Curtea Constituţională îşi îndeplineşte cu succes misiunea", se arată în mesajul premierului adresat cu ocazia Zilei Constituţiei României la un eveniment organizat de CCR. 

Tudose a adăugat că Legea fundamentală reprezintă "mai mult decât un corp de legi" care trebuie respectate, ea fiind "oglinda societăţii, un set de valori comune pe care oamenii le respectă şi le promovează". 

"Respectarea valorilor Constituţiei este esenţială pentru buna funcţionare şi dezvoltare a statului român. Încurajez toate instituţiile ce veghează la respectarea acestor valori să se ridice la nivelul la care au fost învestite şi să pună mai presus de orice drepturile şi libertăţile cetăţenilor României", mai spune premierul. 

Mesajul premierului a fost transmis la evenimentul de la Palatul Parlamentului de ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.