Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose explică miza vizitei lui Cîțu la Bruxelles: 'Problema mare e că se întoarce copilul durerii'

ziaruldemures.ro
Mihai Tudose

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, susține că premierul Florin Cîțu ar vrea ca în urma negocierilor de la Bruxelles România să aibă un deficit bugetar cât mai mare.

„Copilul durerii pleacă la Bruxelles. O veste bună și una rea: cea bună e că Florin Cîțu lasă România în pace două zile, cât va sta pe la Bruxelles; partea proastă e că se va întoarce. De ce se duce copilul durerii în vizită, când țara e fără buget și fără planul de relansare necesar pentru a accesa banii UE? Asta va fi prima întrebare din partea Comisiei Europene: - Ți-ai făcut temele, Florinel?

Nu le-a făcut și nici nu le poate face. Pentru că-l încurcă greaua moștenire. Aia lăsată de ministrul de Finanțe F. Cîțu, premierului F. Cîțu. Despre responsabilitatea lui Ludovic Orban nu pot zice nimic, pentru că (încă) președintele PNL joacă în “Omul invizibil”, de când “s-a ales” la Cameră. Dar cum iese premierul Cîțu din bucluc? Pe datorie, cum altfel! Și dacă nici asta nu mai merge, nu-i nimic! Are soluția pregătită: vinde din casă! Niște companii, ceva acțiuni, un port pe la Constanța. Asta e miza vizitei lui: să obțină / negocieze permisiunea pentru un deficit bugetar cât mai mare.

Ne-a pregătit deja psihologic pentru o țintă asumată de 7-7,1%. Ceea ce înseamnă că după virgulă ne putem aștepta la orice... Ce va ieși din jongleriile lui Cîțu cu deficitul cash (cel bazat pe plățile efective) și deficitul ESA (care cuprinde și plățile angajate), Domnul cu mila! Și România cu rușinea de a fi incapabilă să-și facă un buget și cu o impotență “spectaculoasă” de a prezenta un plan coerent pentru banii europeni...

Repet, că se duce Cîțu la Bruxelles nu e cea mai mare problemă! Problema mare e că se întoarce”, a precizat Mihai Tudose, pe pagina sa de Facebook.

Cu o seară înainte Mihai Tudose spunea că planul de reziliență este o rușine națională.

„Planul de reziliență și redresare. Eventual sa dea vina pe greaua moștenire și pe fostul Guvern. Dar o să pună niște marmeladă peste pâinea asta uscata. Pe mai nimic că pe criza nu vinzi, cumperi. Interesul lor incepe cu interesul tărilor pe care le reprezintă. A spus domnul Preda că noi am vândut Petromul. A fost scandal international, am fost reclamati de consiliul Concurentei. Era un mic amanunt. Deciziile privind investitiile, cedarile de actiuni, tot cea ce se intampla se iau cu 45%. Dupa aia a venit guvenrul PD care prin doamana Macovei a trecut o multime de legi odata. Nu PSD-ul a privatizat Petromul, PD-ul”,a  spus Mihai Tudose, în emisiunea Punctul culminant, moderată de jurnalistul Victor Ciutacu la România TV.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

Programul premierului Florin Cîțu

Prim-ministrul Florin Cîțu merge săptămâna aceasta la Bruxelles pentru o serie de întrevederi cu înălți oficiali europeni pe 11 și 12 februarie. Programul vizitei include întrevederi cu principalii lideri europeni, între care președinții Consiliului European, Charles Michel, Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și al Parlamentului European, David Sassoli, precum și cu vicepreședinții executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, arată Mediafax.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

De asemenea, prim-ministrul are programate întâlniri oficiale cu comisarul european pentru transport, Adina Vălean, și cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Agenda vizitei include și întrevederi cu reprezentanți ai grupurilor politice din cadrul Parlamentului European: liderul Grupului PPE, Manfred Weber, secretarul general al PPE, Antonio López-Istúriz White, liderul Grupului RENEW, Dacian Cioloș și liderul Grupului S&D, Iratxe García Pérez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.