Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose ia măsuri pentru românii exploatați în Spania. Întâlnire de urgență la Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a declarat că luni va avea loc o întâlnire la Guvern privind situaţia unor români care ar fi fost exploataţi prin muncă în Spania. La discuţii ar putea participa şi ambasadorul Spaniei la Bucureşti.

"Există o misiune diplomatică în Spania. Acolo avem o operaţiune comună a Ministerului de Interne spaniol cu reprezentanţii noştri. Sunt în legătură cu premierul, iar luni vom avea o întâlnire la Guvern, posibil cu ambasadorul Spaniei, pentru că înţeleg că acesta nu este în România", a declarat pentru Mediafax ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac.

Cât câștigă bugetarii de LUX ai României: Ministerul care plătește salarii FABULOASE

Doi cetăţeni spanioli au fost arestaţi preventiv joi, în nordul Spaniei, în cadrul unei operaţiuni a Gărzii Civile în cursul căreia au fost depistaţi 24 de imigranţi români care desfăşurau ilegal activităţi în agricultură şi erau cazaţi în condiţii insalubre. Românii au fost găsiţi de autorităţi în ferme de usturoi situate în apropierea orăşelului Cuéllar (provincia Segovia), la circa 130 de kilometri nord de Madrid.

Românii nu aveau contracte de muncă şi erau cazaţi noaptea în cabine care nu îndeplineau standardele minime de igienă, neavând acces la apă curentă şi la electricitate, a anunţat Garda Civilă spaniolă, potrivit publicaţiei regionale El Norte de Castilla.

În cadrul anchetei, la care au participat şi reprezentanţi ai Ministerului spaniol al Muncii, au fost arestaţi preventiv doi administratori ai fermelor, sub acuzaţia de infracţiuni împotriva drepturilor angajaţilor. Cei doi suspecţi riscă pedepse cu închisoarea de până la şase ani şi amenzi cuprinse între 3.126 şi 10.000 de euro pentru fiecare muncitor exploatat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.