Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, ironic la adresa lui Cîţu: 'Copilul durerii pleacă la Bruxelles. Ţi-ai făcut temele, Florinel?'

ziaruldemures.ro
Mihai Tudose

Fostul premier Mihai Tudose, actual europarlamentar, are o postare ironică la adresa premierului Florin Cîţu, care pleacă joi la Bruxelles, numindu-l ”copilul durerii”, pe care îl întreabă dacă şi-a făcut temele, răspunsul pe care tot el îl dă fiind cănu le-a făcut şi nici nu le poate face, pentru că-l încurcă greaua moştenire lăsată de ministrul de Finanţe Cîţu, potrivit news.ro.

”Copilul durerii pleacă la Bruxelles. O veste bună şi una rea: cea bună e că Florin Cîţu lasă România în pace două zile, cât va sta pe la Bruxelles; partea proastă e că se va întoarce. De ce se duce copilul durerii în vizită, când ţara e fără buget şi fără planul de relansare necesar pentru a accesa banii UE? Asta va fi prima întrebare din partea Comisiei Europene: Ţi-ai făcut temele, Florinel? Nu le-a făcut şi nici nu le poate face. Pentru că-l încurcă greaua moştenire. Aia lăsată de ministrul de Finanţe F. Cîţu, premierului F. Cîţu. Despre responsabilitatea lui Ludovic Orban nu pot zice nimic, pentru că (încă) preşedintele PNL joacă în “Omul invizibil”, de când “s-a ales” la Cameră”, afirmă Tudose.

Citește și: Probleme MAJORE pentru fostul colonel care TĂIA și SPÂNZURA la BAD a Jandarmeriei Române - Instanța a validat probele DIICOT și stabilește începerea judecății

El se întreabă cum iese premierul Cîţu din bucluc, replica fiind că ”pe datorie” sau ”vânzând din casă” ”nişte companii, ceva acţiuni, un port pe la Constanţa”. ”Asta e miza vizitei lui: să obţină/ negocieze permisiunea pentru un deficit bugetar cât mai mare. Ne-a pregătit deja psihologic pentru o ţintă asumată de 7-7,1%. Ceea ce înseamnă că după virgulă ne putem aştepta la orice... Ce va ieşi din jongleriile lui Cîţu cu deficitul cash (cel bazat pe plăţile efective) şi deficitul ESA (care cuprinde şi plăţile angajate), Domnul cu mila! Şi România cu ruşinea de a fi incapabilă să-şi facă un buget şi cu o impotenţă “spectaculoasă” de a prezenta un plan coerent pentru banii europeni...Repet, că se duce Cîţu la Bruxelles nu e cea mai mare problemă! Problema mare e că se întoarce...”, afirmă Tudose.

Premierul Florin Cîţu face o vizită de lucru la Bruxelles în perioada 11 - 12 februarie, informează Guvernul. Şeful Executivului va avea întâlniri cu preşedinţii Consiliului European Charles Michel, Comisiei Europene Ursula von der Leyen, şi al Parlamentului European David Sassoli, precum şi cu vicepreşedinţii executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager şi Valdis Dombrovskis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.