Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose oferă ultimele detalii despre sistemul de alertă: cum va funcționa acesta

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose susține că proiectul de alertare a populației în caz de fenomene meteo extreme intră în linie dreaptă și se va numi RoAlert. Acest sistem îi va avertiza pe toți cei aflați în zona de incidență a fenomenelor meteo despre pericolul la care sunt expuși.

Citește și: Ministrul Justiției NU renunță la proiectul pe legile Justiției și pasează cartoful fierbinte: 'Decizia poate fi luată la celelalte paliere'

Citește și: CONCLUZIILE RAPORTULUI! Neregulile descoperite de Inspecția Judiciară la DNA

”Fenomenele meteo extreme din ultima perioadă au arătat câtă nevoie avem de un sistem modern de avertizare a populației în caz de pericol. Mă bucur că această idee a devenit de ieri un proiect cât se poate de concret, după ce am dat undă verde în Guvern înființării sistemului #RoAlert. Practic, toți cei aflați într-o zonă de pericol, indiferent de tipul amenințării, vor fi anunțați în timp real prin mesaje pe telefonul mobil astfel încât să aibă timp să ia măsuri. Este un proiect la care și-au adus contribuția instituții importante ale statului - STS, IGSU sau ANCOM, și va beneficia de sprijinul tuturor operatorilor de telefonie mobilă. Am încredere că domnul Raed Arafat, care a fost desemnat să coordoneze acest proiect, va face din sistemul #RoAlert un succes așa cum a demonstrat și în cazul SMURD”, susține Mihai Tudose.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.