Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Mihai Tudose crede că OMV va plăti taxa de solidaritate: A făcut o mulţime de bani pe cârca românilor

cursdeguvernare.ro
omv

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose crede că OMV va plăti taxa de solidaritate, menţionând că va face acest lucru, deoarece “a făcut o mulţime de bani pe cârca românilor”, potrivit news.ro.

Mihai Tudose a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, dacă OMV va plăti taxa de solidaritate.

“Eu cred că OMV o va plăti. Cred că va plăti fiindcă a făcut o mulţime de bani pe cârca românilor. Haideţi să fim sinceri cu viaţa”, a precizat europarlamentarul PSD.

Vinovatul

El a mai fost întrebat de ce statul român nu a fost în stare să transpună corect directiva europeană.

  • “Statul român a transpus foarte corect acea directivă care astfel a fost negociată şi acceptată fiindcă de data asta, când s-a negociat chestia asta ministrul de resort nu a protestat cum a protestat Daea, inclusiv în scris. Adică domnul Virgil Popescu de la PNL. (…) Aceste acte se transcriu. Nu se interpretează. Ai transcris-o, atâta tot. Numai dacă schimbi o virgulă ai ieşit din text”, a explicat europarlamentarul PSD.

Întrebat dacă pentru această situaţie este vinovat ministrul Energiei, Virgil Popescu, Mihai Tudose a răspuns:

  • “Am spus-o de 10 ori. Poate şi domnul Virgil Popescu, domnul ministru încerca să se bată, dar măcar spunea, frate, eu nu am fost de acord, am avut alte idei. Acolo majoritatea a decis altfel, dar m-am bătut pentru treaba asta. Eu am luat procesele verbale de şedinţă de acolo, m-am uitat. Nimic”.

OMV Petrom, ce cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din România, controlat de grupul austriac OMV, a anunţat de două ori că, în baza rezultatelor sale financiare pe anul trecut şi a prevederilor OUG de introducere a taxei, consideră că nu datorează contribuţia de solidaritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.