Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihail Genoiu a demisionat din funcţiile de primar interimar al Craiovei, viceprimar

nateleung.com
demisie

Mihail Genoiu, candidatul PSD pentru funcţia de primar al Craiovei la alegerile parţiale din 11 iunie, a anunţat, luni, că a renunţat la calitatea de consilier local şi la funcţiile de viceprimar şi primar interimar al municipiului Craiova. Genoiu afirmă, într-un comunicat de presă, că decizia de a demisiona face parte din strategia electorală, prin care are în vedere desfăşurarea unei campanii corecte şi oneste în relaţia cu cetăţenii.

"Sunt candidatul Partidului Social Democrat la alegerile locale parţiale din data de 11 iunie, pentru desemnarea primarului, iar decizia de a demisiona face parte din strategia pe care am stabilit-o la nivelul organizaţiei judeţene Dolj a PSD, strategie prin care urmărim să desfăşurăm o campanie electorală corectă şi onestă în relaţia cu cetăţenii Craiovei. Am avut în permanenţă convingerea că, în calitate de viceprimar şi de primar interimar, trebuie să-mi dedic integral timpul şi eforturile activităţii administrative. Tocmai de aceea, în acest moment, în care ne mai despart câteva zile de începutul campaniei, am înţeles să demisionez din toate funcţiile şi calităţile deţinute în cadrul autorităţii publice locale", spune Genoiu în comunicatul de presă, conform Agerpres.

Candidatul PSD susţine că nu a dorit să lase loc unor interpretări legate de eventualele beneficii pe care le-ar fi putut avea în campania electorală prin prisma funcţiilor deţinute, el cerându-le şi contracandidaţilor să demisioneze. "Am luat această decizie pentru a mă putea implica în acţiuni electorale, asigurând în acelaşi timp condiţiile pentru buna gestionare a activităţii Primăriei Municipiului Craiova de către persoanele care vor fi desemnate în acest sens. În egală măsură, nu am dorit să las loc niciunei interpretări conform căreia aş beneficia, în campania pentru alegerile din 11 iunie, de un avantaj electoral conferit de funcţiile pe care le deţineam, în raport cu ceilalţi competitori. Înţeleg, totodată, să le solicit contracandidaţilor mei Adrian Claudiu Prisnel (candidatul USR - n.r.) şi Mario Ovidiu Oprea (candidatul PNL - n.r), parlamentari, şi Anişoara Stănculescu (candidatul ALDE - n.r.), director al Cancelariei Prefectului de Dolj, să demisioneze din funcţiile pe care le deţin, pentru a nu beneficia de o poziţie avantajată în campania electorală şi pentru a permite derularea unei competiţii în care toţi candidaţii pornesc cu şanse egale", se mai arată în comunicatul transmis de Mihail Genoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.