Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihnea Motoc, avizat favorabil pentru funcția de ambasador în Marea Britanie

mihnea motoc

Mihnea Motoc a primit marti aviz favorabil din partea Comisiilor pentru politica externa ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru postul de ambasador al României în Marea Britanie.

Motoc a primit 20 de voturi pentru si unul împotriva din partea deputatilor si senatorilor din comisiile de specialitate.

'În comunitatea româneasca problematica este însotita de foarte multe sensibilitati, de necazuri, de dureri iar acest lucru, evident, nu ma va lasa indiferent. Nu voi ocoli aceste aspecte mai delicate ale fiintarii românilor în Marea Britanie si am început sa ma familiarizez si sa aprofundez diversele fatete ale acestui fenomen, inclusiv pe dimensiunea consulara, dimensiunea de cooperare politieneasca în cazurile cele mai sensibile. Ca noi toti, sunt ofensat de orice discriminari, de orice stereotipii negative la adresa românilor care în ultima instanta se repercuteaza asupra imaginii si statutului nostru, ca tara si voi încerca sa valorific oportunitatile decurgând din faptul ca mediile românesti în Marea Britanie au un grad destul de ridicat de structurare, din faptul ca exista deja în relatia dintre autoritatile române, dintre ambasada si comunitatea româneasca bune practici si un anumit sistem de interactionare care cred ca trebuie doar intensificat', a spus Motoc la audierea în Comisiile pentru politica externa ale Parlamentului.

El a adaugat ca prezenta românilor în Marea Britanie este o contributie la societatea si la economia britanica, deoarece majoritatea românilor care vin în ultima vreme aici vin pentru a munci, 80% dintre ei sunt angajati pe piata muncii, aceasta fiind o medie care depaseste media de angajare de ansamblu în societatea britanica.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.