Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihnea Motoc, despre piesa de rezistență a sistemului militar național

Mihnea Motoc

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a participat joi la Braşov la un ceremonial militar şi religios desfăşurat în Piaţa Sfatului, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea primei unităţi de vânători de munte din Armata României. 

Adresându-se celor peste 300 de militari prezenţi la eveniment, ministrul Apărării a afirmat că arma vânători de munte este 'piesa de rezistenţă a sistemului militar naţional'.

Circ la Tribunalul București: Nu mai mințiți! Apărați drepturile omului


'Cinstirea celor 100 de ani de glorie aliniaţi în spatele vostru vă găseşte şi ca o forţă a prezentului. Vânătorii de munte de azi duc mai departe exigenţele de pregătire intensă, pentru operaţii militare specifice executate în zone dificile, de multe ori în condiţii ambientale extreme. Piesă de rezistenţă a sistemului militar naţional, arma vânători de munte este şi partea pachetului de forţe destinat să execute misiuni sub comanda NATO, toate unităţile şi subunităţile parcurgând un minuţios proces de certificare NATO. Cunosc şi apreciez în cel mai înalt grad cât de solicitaţi sunteţi pe linie de pregătire la noi în ţară de omologi din mai multe armate aliate şi partenere, cât de mare e nevoia de voi în teatrele de operaţii şi misiuni internaţionale în care România este angajată azi, şi preţuiesc contribuţia pe care o aveţi de a ne reprezenta pretutindeni şi mereu cu fruntea sus", a afirmat Motoc, transmite agerpres.ro.

Fostul șef al CJ Buzău, CONDAMNAT la doi ani de închisoare


Ministrul Apărării Naţionale i-a omagiat şi pe militarii care au căzut la datorie. 

"Ne înclinăm cu respect la memoria celor din această armă nobilă ce-şi dorm somnul de veci în morminte înşirate mai pretutindeni, din Bucovina-Câmpia Ucrainei-Caucaz-Crimeea. Avem în suflet recunoştinţa şi o lumânare care arde şi pentru camarazii căzuţi în teatrele de operaţii din Afganistan", a mai spus Mihnea Motoc. 

Ministrul a punctat că la împlinirea celor 100 de ani vânătorii de munte se prezintă ca un simbol al tradiţiilor militare româneşti şi o armă modernă care priveşte spre viitor. 

"Ne bazăm pe voi ca garanţie de ultimă instanţă a apărării naţionale, contăm pe voi pentru pregătirea şi sarcinile care vă revin în cadrul solidarităţii şi apărării aliate în ţară şi în teatrele de operaţii ale unei lumii din ce în ce mai nesigure. Pentru toate acestea am ţinut să vin azi aici, la Braşov, să vă felicit personal şi în numele întregii conduceri a Ministerului Apărării Naţionale pentru felul în care onoraţi blazonul vânătorilor de munte al României. Am venit să vă mulţumesc cu toată puterea şi sinceritatea pentru ceea ce faceţi şi pentru ceea ce sunteţi, adică nu numai luptătorii de excepţie pe care-i vedem, ci şi ca oameni de nădejde şi de caracter, cum îi ştim pe vânătorii de munte. Vă stimez pentru că aţi ales această armă şi pentru că o serviţi până la capăt", a încheiat ministrul Apărării Naţionale. 

Cu ocazia centenarului, Drapelele de Luptă a Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" Braşov şi a Brigăzii 61 Vânători de Munte "General Virgil Bădulescu" din Miercurea Ciuc au fost decorate cu Virtutea Militară în Grad de Cavaler. 

Ceremonialul militar şi religios s-a încheiat cu defilarea vânătorilor de munte, timp în care Piaţa Sfatului a fost survolată de avioane de mici dimensiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.