Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de angajați români ar putea să fie vizați: o mare multinațională pregătește reducerea cheltuielilor

Radu Pop
iStock
open space birouri Huawei calculatoare

Gigantul american Oracle analizează varianta reducerii cu cel puțin o treime a suprafeței de birouri ocupate de cei peste 4.300 de angajați ai săi din România, conform Profit.ro. Oracle are aproximativ 4.300 de angajați în România.

Planul se înscrie în tendința generală de restrângere a activității corporațiilor în spații mai mici, pe măsură ce munca de acasă devine o normă, în special în rândul companiilor din domeniul IT.

Angajații Oracle România, care este și unul dintre cei mai mari chiriași pe piața de birouri, lucrează în Oregon Park, Floreasca Park și în Sky Tower, toate cele trei sedii fiind învecinate în jurul pasajului Pipera din nordul Bucureștiului.

Sursele spun că Oracle intenționează să renunțe la cel puțin 20.000-30.000 de metri pătrați din birourile ocupate astăzi în București, cu scenarii dramatice care indică posibilitatea de a rămâne cu doar 16.000 de metri pătrați, echivalentul unei reduceri de 70% a spațiului închiriat.

Mai multe surse din piața imobiliară spun că americanii ar vrea să renunțe cu totul la birourile din Sky Tower și să își consolideze activitatea într-un singur parc: fie Oregon Park, fie Floreasca Park. O decizie definitivă nu ar fi fost încă luată.

Oracle a început încă din această vară să concedieze angajați în Statele Unite, în cadrul unui plan de restructurare la nivel global pentru reducerea cheltuielilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.