Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de bugetari anunță MITINGURI de protest: Luni, instituțiile vor fi BLOCATE și se pregătește o manifestație în Piața Victoriei

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam mâini ridicate Piața Victoriei

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) impreuna cu Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP), reprezentand 9.000 de membri de sindicat din totalul de 13.000 de salariati din sistemul penitenciar, anunta continuarea actiunilor de protest declansate in luna aprilie 2019.

Incepand cu luni, 13 mai 2019, saptamanal, in fiecare zi de luni, miercuri si vineri, SNLP-FSSP organizeaza mitinguri in penitenciare conform calendarului de mai jos, pana la solutionarea revendicarilor.

Citește și: Moise Guran prevestește viitorul pentru PSD:’Nu cred că PSD mai poate strânge mai mult de 1,5-1,7 milioane de voturi’

Luni 13 mai 2019, in fata Penitenciarului Aiud, se organizeaza miting de protest incepand cu ora 11,00 iar la Penitenciarul Rahova, se organizeaza miting de protest incepand cu ora 07,00 pe fondul refuzului salariatilor de a intra in serviciu, actiune care va genera blocaje in misiunile efectuate de unitate.

Revendicari:

1. Adoptarea statutului politistului de penitenciare (eliminarea amendamentelor neconstitutionale, nedemocratice si anti-sindicale) - stadiu: Camera deputatilor (for decizional).

Citește și: Ironie la adresa lui Klaus Iohannis! ‘Atâta cheltuială și tot să nu te bage nimeni în seamă’

2. Publicarea de urgenta a ordinului de ministru privind plata orelor suplimentare pentru perioada 2019-2021 (impus prin OUG 114/2018) - similar celorlalte institutii din structura de aparare nationala.

3. Interzicerea muncii fortate in sistemul penitenciar, unde detinutii sunt platiti, spre deosebire de personal! Plata muncii suplimentare necompensate cu timp liber (conform legii) - similar celorlalte institutii din structura de aparare nationala.

Citește și: Rareș Bogdan dă lovitura! Ce a declarat la Summitul de la Sibiu, alaturi de Angela Merkel

4. Stoparea suprasolicitarii si vulnerabilizarii personalului ca solutie pentru lipsa de resurse umane si financiare, precum si ca reactie manageriala la dezacordul de a muncii suplimentar, legal exprimat de salariati!

5. Plata cheltuielilor turistice pentru intreg personalul si nu doar pentru 17% dintre salariati (conform legii) - similar celorlalte institutii din structura de aparare nationala.

Citește și: Anunț făcut de Lia Olguța Vasilescu! ‘PSD este partidul care a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani’

6. Plata incepand cu 1 ianuarie 2019 a normelor de hrana si echipament la valoarea actualizata (conform legii) - similar celorlalte institutii din structura de aparare nationala.

7. Asigurarea cadrului legal si bugetar pentru continuarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante din sistemul penitenciar.

Citește și: Sumă amețitoare! Cât încasează vedeta care a lăsat PRO TV pentru Antena 1

8. Asigurarea protectiei juridice a salariatilor prin implicarea institutiei in actiunile puse pe rol de detinuti, similar cu protectia de care beneficiaza politistii, jandarmii si alte categorii de salariati.

9. Punerea in plata a drepturilor salariale castigate prin hotarari judecatoresti.

Citește și: Anunț făcut de ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall! ‘Confirm că astăzi Ministerul Justiției a primit documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru a se solicita extrădarea domnului Radu Ștefan Mazăre’

Actiuni:

1. Refuzul muncii suplimentare in tot sistemul penitenciar, incepand cu data de 01.04.2019, actiune continuata si in luna mai 2019.

2. Dezacordul organizatiilor sindicale privind depasirea plafonului anual de 180 de ore suplimentare pentru anul 2019 (conform legislatiei si negocierilor colective in vigoare).

Citește și: Moise Guran prevestește viitorul pentru PSD:’Nu cred că PSD mai poate strânge mai mult de 1,5-1,7 milioane de voturi’

3. Miting in Piata Victoriei (3000 de participanti) - luna iunie 2019.

4. Mitinguri succesive, mediatizate, in toate unitatile din sistemul penitenciar incepand cu data de 13 mai 2019, incluzand blocarea sau intarzierea unor misiuni precum si refuzul personalului de a intra in serviciu, in conditiile in care nu este asigurata plata drepturilor salariale cuvenite.

Citește și: Ironie la adresa lui Klaus Iohannis! ‘Atâta cheltuială și tot să nu te bage nimeni în seamă’

Calendar actiuni de protest - luna mai 2019; data/unitatile:

Luni 13 mai 2019 Penitenciarul Aiud si Penitenciarul Rahova

Miercuri 15 mai 2019 Penitenciarul Jilava si Penitenciarul Deva

Vineri 17 mai 2019 Penitenciarul Codlea si Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin

Luni 20 mai 2019 Penitenciarul Giurgiu si Penitenciarul Gherla

Citește și: Rareș Bogdan dă lovitura! Ce a declarat la Summitul de la Sibiu, alaturi de Angela Merkel

Miercuri 22 mai: 2019 Penitenciarul Tg-Jiu si Penitenciarul Poarta Albă

Vineri 24 mai 2019 Penitenciarul Craiova si Penitenciarul Galati

Luni 27 mai 2019: Penitenciarul Arad si Penitenciarul Timișoara

Miercuri 29 mai 2019 Penitenciarul Tulcea si Centrul de Detentie Craiova

Vineri 31 mai 2019 Penitenciarul Oradea si Penitenciarul Slobozia

Citește și: Anunț făcut de Lia Olguța Vasilescu! ‘PSD este partidul care a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.