Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de copii învață să facă biscuiți sau să tipărească felicitări la Atelierul lui Moș Crăciun

biscuiti cereale

Aproape o mie de copii au învățat să facă lumânări pornind de la un fitil simplu, iar alte câteva mii vor învăța să facă biscuiți sau să tipărească felicitări în Atelierul lui Moș Crăciun din cadrul Târgului de Crăciun din Sibiu, scrie Mediafax.

A 15-a ediție a Târgului de Crăciun în Sibiu s-a deschis din 11 noiembrie, la fel ca și Atelierul lui Moș Crăciun, locul în care cei mici învață în fiecare săptămână diverse meșteșuguri.

Atelierele sunt dedicate copiilor cu vârste între 5 și 9 ani și în fiecare săptămână au o altă tematică.

În prima săptămână de activități, cei mici au învățat să facă lumânări, după o mai veche tehnică a tragerii, plecând de la un simplu fitil, construind în jurul lui lumânarea strat cu strat. Aproape 1000 de copii au participat la acest prim atelier de confecționat lumânări, la fel ca și la atelierul ce se va încheia în această săptămână, cel de picturi pe turtă dulce.

În cea de-a treia săptămână sunt deja programate 50 de grupe de copii de grădiniță și ciclu primar care vor învăța cum să facă biscuiți. În următoarele ateliere, micuții vor învăța să facă decorațiuni PixelArt și să tipărească felicitări pe o presă tipografică veche de peste 100 ani, pusă la dispoziție de Muzeul Atelier Tipografie Sibiu (MATS).

În fiecare an, peste 4000 de copii vizitează Atelierul lui Moș Crăciun.

Programul Atelierului este de luni până vineri, între orele 8.00 și 17.00, iar sâmbăta și duminica între orele 12.00 și 20.00.

Organizatorii susțin că succesul Târgului de Crăciun din Sibiu a făcut ca și alte orașe să își dorească să implementeze un concept asemănător. Aceștia anunță că oferă de anul trecut consultanță tuturor municipalităților interesate de acest concept de sărbători.

„Timișoara, care anul viitor va deține titlul de Capitală Culturală Europeană și orașul Pitești sunt primele două orașe din țară care au importat conceptul de succes de la Sibiu și l-au adaptat specificului fiecărui oraș. Târgul de Crăciun din Timișoara își deschide porțile în data de 27 noiembrie iar Târgul de Crăciun din Pitești în data de 30”, au transmis organizatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.