Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de londonezi s-au adunat la un priveghi pentru victimele atentatului de sâmbătă

twitter.com
londra politie

Mii de londonezi s-au adunat luni seara la un priveghi public pentru victimele atentatului de sâmbătă, de la Podul Londrei, relatează Reuters. Primarul Londrei, Sadiq Khan, a asigurat mulţimea de pe cheiul Tamisei că teroriştii nu vor avea succes. "Am venit aici pentru ca să simt solidaritatea şi să exprim ceva despre comuniune", a spus una din participante. "Oraşul a reacţionat incredibil. După ce podul s-a redeschis azi-dimineaţă, oamenii pur şi simplu şi-au văzut de drum", a adăugat ea, conform Agerpres.

Oameni de toate vârstele au ignorat ploaia, şi-au adus omagiile şi au depus flori în apropierea locului unde furgoneta teroriştilor a lovit pietonii sâmbătă seara, înainte de atacul cu cuţite asupra trecătorilor. Unii au plâns în timpul momentului de reculegere pentru cei şapte morţi. Câţiva purtau baloane în formă de inimă sau pancarte cu mesaje cum ar fi "ura nu ne va dezbina" şi "spuneţi nu rasismului".

"Londra sfidează acest atac laş împotriva oraşului nostru, a oamenilor noştri, a valorilor noastre şi a modului nostru de viaţă", a spus primarul Khan, alături de care se aflau politicieni din mai multe partide, poliţişti şi lideri ai mai multor culte religioase. "Ca primar al Londrei, vreau să transmit un mesaj clar extremiştilor bolnavi şi diabolici care comit astfel de crime oribile: vă vom învinge. Nu veţi câştiga", a mai declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.