Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de neozeelandezi as-au adunat pentru a aduce un omagiu celor 50 de musulmani uciși la Christchurch

Radio NZ
Christchurch politia noua zeelanda

Mii de neozeelandezi s-au adunat vineri la Christchurch pentru a aduce un omagiu celor 50 de musulmani ucişi de un extremist australian, un apel la rugăciune a fost difuzat în întreaga ţară şi s-au păstrat două minute de tăcere, transmite AFP preluată de Agerpres.

Autorul atacului armat comis în două moschei din Christchurch a "zdrobit inimile a milioane de persoane din întreaga lume", a declarat imamul Gamal Fouda care a condus rugăciunea.

"Astăzi, în acelaşi loc, privesc în jurul meu şi văd dragoste şi compasiune. Noua Zeelandă nu poate fi zdrobită", a spus el.

În faţa a mii de persoane, printre care premierul Jacinda Ardern, adunate în tăcere în parcul situat în faţa moscheii al-Nour, un muezin a lansat apelul la rugăciune la orele 13.30 (01.30 GMT).

În întreaga ţară s-au păstrat două minute de tăcere.

Numeroase femei de pe tot cuprinsul Noii Zeelande, printre care poliţiste şi voluntare desfăşurate pentru ceremoniile de la Christchurch, au purtat hijab vineri pentru a-şi exprima solidaritatea cu comunitatea musulmană. Unele şi-au publicat fotografiile îmbrăcate astfel pe reţele sociale, sub hashtag-ul #HeadScarfforHarmony (Eşarfă pentru armonie).

Săptămâna trecută, 50 de credincioşi musulmani au fost împuşcaţi de un extremist australian, Brenton Tarrant - adept declarat al teoriei rasei albe -, în două moschei din Christchurch, cel mai mare oraş din Insula de Sud, un masacru filmat şi difuzat în direct pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.