Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de oameni CONTESTĂ în stradă victoria lui Vucic în alegerile prezidenţiale din Serbia

Mii de persoane au ieşit pe străzi la Belgrad şi în alte oraşe din Serbia pentru a protesta împotriva victoriei premierului sârb Aleksandar Vucic în alegerile prezidenţiale ce au avut loc duminică, afirmând că aceasta marchează începutul unei 'dictaturi', relatează marţi Balkan Insight, conform agerpres.

Fluierând şi scandând sloganuri împotriva victoriei obţinute de Aleksandar Vucic, mii de sârbi au protestat luni în capitala sârbă Belgrad şi în alte oraşe şi localităţi.

Coreea de Nord ameninţă că va reacţiona împotriva comunităţii internaţionale

'Nu te vrem, Vucic!' şi 'Vucic este un hoţ!', au strigat protestatarii care au oprit traficul în faţa parlamentului sârb, aruncând cu ouă în clădirea legislativului.

Protestatarii au trecut apoi pe lângă clădirea radiodifuziunii RTS şi s-au îndreptat spre sediul Comisiei Electorale de stat, RIK, şi clădirea guvernului, încheindu-şi protestul în faţa parlamentului.

Manifestanţii s-au adunat în urma apelurilor lansate pe social media potrivit cărora susţinătorii premierului sârb au falsificat votul de duminică, ceea ce i-a adus lui Vucic o victorie zdrobitoare în detrimentul mai multor candidaţi ai opoziţiei, nemaifiind necesar organizarea unui al doilea tur de scrutin. Militanţii au anunţat mai multe proteste pentru marţi în oraşul Nis (sud) şi de asemenea la Belgrad.

Vucic a câştigat alegerile prezidenţiale din primul tur, obţinând aproximativ 54,9% din voturile exprimate, potrivit unor rezultate încă neoficiale. Dar opoziţia a semnalat nereguli electorale majore, inclusiv cenzura mass-media şi intimidarea alegătorilor. În jur de o mie de oameni s-au adunat în oraşul Novi Sad (nord), acuzând guvernul de fraudă electorală.

Ruşii ŞTIAU că s-ar pregăti un atac terorist la Sankt-Petersburg

'Alegerile au fost fraudate şi ştim cu toţii aceasta. Ei au început să-l felicite (Vucic) la ora locală 20:00, când s-au închis secţiile de votare. Cum este posibil acest lucru? Trebuie să ne apărăm deoarece nu mai avem instituţii', a afirmat Lazar Covs, un protestatar din Novi Sad, potrivit agenţiei de ştiri Beta.

Protestele 'Împotriva Dictaturii' au fost organizate via Facebook având mesajul: 'Începe prima bătălie în războiul pentru un viitor mai bun'. 'Este timpul să folosim Internetul ... pentru obţinerea unei voci libere şi pentru un sentiment real că putem face diferenţa', se arată în mesajul care anunţa evenimentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.