Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de oameni sunt așteptați, în Alba, la manifestările organizate de autoritățile locale la împlinirea 175 de ani de la Marea Adunare Națională

stiriletransilvaniei.ro
Palatul Alba

Mii de oameni sunt aşteptaţi, sâmbătă şi duminică, pe Câmpia Libertăţii din Blaj, la manifestările organizate de autorităţile locale şi judeţene la împlinirea a 175 de ani de la Marea Adunare Naţională din 3/15 mai - 5/17 mai 1848.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, AGERPRES, de către Centrul de Cultură "Augustin Bena" Alba, "mii de oameni sunt aşteptaţi, în 13 şi 14 mai, la o nouă ediţie a Sărbătorii Libertăţii de la Blaj, proiect cultural care este dedicat unuia dintre cele mai importante momente din istoria românilor, Adunarea Naţională de la Blaj".

Sâmbătă este programat un concert extraordinar pop-clasic Opera Grup Project, alături de baritonul Geani Brad, naistul Alexandru Pal şi soprana Georgeta Plută. În program este inclus şi un recital extraordinar al Fanfarei Transilvania junior. Seara se va încheia cu o petrecere în aer liber.

A doua zi a sărbătorii, duminică, este dedicată folclorului şi cuprinde un spectacol extraordinar susţinut de Ansamblul Folcloric al Judeţului Alba, dirijor Alexandru Pal.

Printre cei care vor urca pe scenă se numără interpreţi ca Veta Biriş, Reta Rus, Marinela Baba, Dorina Nariţa, Roxana Reche, Bogdan Toma, Oana Bozga Pintea, Mirela Mănescu, Nicolae Plută, Floricica Moga, Ina Todoran.

De asemenea, în cadrul spectacolului vor evolua şi grupurile tradiţionale din Crăciunelu de Jos, Valea Lungă, Cergău, Sâncel şi Biia.

Organizată de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură "Augustin Bena", în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj, Sărbătoarea Libertăţii marchează cel mai important eveniment găzduit de Blaj, respectiv Marea Adunare Naţională din 1848, când 40.000 de români transilvăneni au strigat "Noi vrem să ne unim cu Ţara!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.