Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de pești au murit într-o baltă din județul Galați, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult din cauza secetei

radiocluj.ro
pesti morti

Mii de pești au murit și la fel de mulți sunt pe cale să moară, într-o baltă din apropierea orașului Galați, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult din cauza secetei.Pescarii ar vrea să salveze peștii dar spun că orice intervenție trebuie aprobată de autorități, transmite MEDIAFAX.

Citește și: Scene halucinante: Procurorul din cazul Caracal fuge de jurnaliști. Rușine!!

Balta în care se află peștii este formată natural din revărsarea râului Siret, în aproiere de orașul Galați, iar din cauza secetei, apa aproape a dispărut.

Pescarii ar vrea să intervină pentru a muta peștii în Siret, dar orice intervenție trebuie să fie însoțită de aprobarea Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.

Potrivit reprezentanților pescarilor gălățeni, obținerea documentelor presupune timp pierdut, iar peștii care încă sunt în viață ar putea să moară.

Citește și: Traian Berbeceanu iese la rampă: ‘Ciudată tăcerea DIICOT-ului’

„Ca să salvăm acei pești, trebuie să facem întâi o notificare către ANPA, după care trebuie un aviz din partea celor de acolo și invitat un inspector ANPA pentru a putea deversa peștele pe cursurile naturale pe care noi le gestionăm. Nu avem ce face acestea sunt condițiile, am înțeles că și în țara s-a întâmplat la fel. Din păcate, în România, acest vid legislativ ne împiedică să facem lucruri pe care am putea să le facem voluntar și nu numai noi, gestionarii de cursuri naturale de ape, ci și toții pescarii, asta este, trebuie să ne conformăm legii”, a declarat Adrian Alexandru, directorul Agenției Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Galați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.