Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de persoane au protestat joi în Georgia față de vizita unui parlamentar rus

Operation World
Georgia

Poliția din Georgia a fost nevoită să facă uz de gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene după ce mii de persoane s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta față de faptul că un parlamentar rus, aflat în vizită la Tbilisi, a susținut un discurs în plenul Legislativului, potrivit BBC, conform Mediafax.

Parlamentarul rus Sergei Gavrilov a susținut un discurs din fotoliul președintelui Parlamentului georgian în fața unei adunări formate din mai mulți parlamentari din țări creștin ortodoxe. Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat în fața Parlamentului pentru a protesta față de prezența acestuia în plenul Legislativului, pe fondul disputei dintre Georgia și Rusia în legătură cu regiunile separatiste Abhazia și Osetia de Sud, pe care Moscova le recunoaște ca fiind state independente.

În urma protestelor, 39 de polițiști și 30 de manifestanți au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit unui consilier al premierului Mamuka Bakhtadze.

Sergei Gavrilov a participat la o reuniune a Adunării Interparlamentare Ortodoxe, o organizație înființată de Parlamentul grec în 1993 pentru a întări legăturile dintre parlamentarii din țările ortodoxe. Parlamentarii georgieni din opoziție au chemat cetățenii să protesteze, ca răspuns la decizia parlamentarului rus de a susține un discurs din fotoliul președintelui Parlamentului.

Gavrilov a susținut discursul în limba rusă, fapt care a generat și mai multă nemulțumire printre protestatari. Manifestanții au cerut demisia președintelui Parlamentului, Irakli Kobakhidze, dar și a altor oficiali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.