Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de producători europeni de material plastic sunt afectați de creșterea prețurilor materiilor prime

liberation.fr
plastic pahare farfurii  linguri

Mii de producători europeni au fost afectați de o creștere a prețului rășinilor polimerice folosite la fabricarea plasticului, care a crescut la maximul a șase ani din cauza cererii puternice și a reducerii furnizărilor, relatează Financial Times.

În cazul în care prețurile rămân ridicate, costurile suplimentare ar putea fi transferate supermarketurilor, comercianților cu amănuntul și consumatorilor, în condițiile în care marjele companiilor care transformă rășinile din plastic într-o varietate de produse de uz casnic și industriale sunt afectate, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Nicușor Dan JUBILEAZĂ! Activitatea Gabrielei Firea de la primărie ar putea fi verificată: firme de audit chemate la Primăria București

Prețurile polietilenei și polipropilenei, cele mai utilizate materiale, au crescut cu 25% din decembrie până la 1.500 euro pe tonă, cel mai înalt nivel din 2015, potrivit serviciului de informații de piață ICIS.

Lichiditatea de pe piață s-a evaporat, de asemenea, pentru că aprovizionarea este atât de redusă, ceea ce are un „efect devastator” asupra industriei, a declarat Ron Marsh, șeful alianței Polymers for Europe.

"Există fabrici fără materii prime și există fabrici care aveau stocuri rezonabile, care se vor epuiza destul de curând", a spus Marsh.

Renato Zelcher, director executiv la producătorul italian de polietilenă Crocco, a subliniat criza cu care se confruntă industria atunci când a avertizat că rezultatele companiei sale vor fi „un dezastru”.

Există aproximativ 50.000 de companii mici și mijlocii de fabricare a plasticului în Europa, care produc ambalaje pentru alimente, pungi de plastic, folii de plastic și recipiente.

Lipsa de pungi de plastic uriașe, folosite pentru a amesteca ingredientele farmaceutice, amenință și fabricarea vaccinurilor Covid-19 în întreaga lume, un alt exemplu al importanței materialului sintetic.

Prețurile materialelor plastice din Europa au fost printre cele mai mici din lume pentru o mare parte din 2020, dar au crescut în ultimele luni pe fondul penuriei și al cererii puternice.

O revenire a prețului țițeiului, din care provin materiile prime, a adăugat, de asemenea, presiune asupra prețurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.