Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mii de transportatori din întregul spațiu comunitar au demonstrat la Bruxelles împotriva dumpingului social din sectorul lor

incidente Bruxelles

Câteva mii de angajaţi care lucrează în Uniunea Europeană (UE) în domeniul transporturilor - aerian, maritim, feroviar, rutier - au demonstrat miercuri la Bruxelles împotriva dumpingului social din sectorul lor, potrivit AFP, potrivit agerpres.ro.

Fluturând bannere ale sindicatelor lor - CGT (comunist, Franţa) şi Verdi (Germania) - manifestanţii, îmbrăcaţi cu veste roşii, verzi şi galbene şi căşti asortate au cerut "un transport mai echitabil pentru Europa".

Citește și: Rareș Bogdan s-a dezlănțuit la adresa PSD: ‘Îi rog pe toți cei care nu cred că România trebuie să fie un rai al infractorilor să voteze’

"Stop exploatării! Mai mult de zece milioane de europeni care lucrează în sectorul transporturilor merită o muncă de calitate", a declarat Bryn Watkins, purtător de cuvânt a Federaţiei Europene a Lucrătorilor din Transporturi (ETF).

El a acuzat în special compania aeriană low-cost irlandeză Ryanair de exploatarea diferenţelor dintre ţări "pentru a-i asmuţi pe muncitori unii împotriva celorlalţi".

Citește și: Ludovic Orban a fost chemat de urgență la Cotroceni! Care a fost motivul

În cazul docherilor, a explicat Christian Schadow, reprezentant al sindicatului german Verdi, aceştia trebuie să lupte împotriva concurenţei marinarilor veniţi din Asia (Filipine sau Myanmar), angajaţi să încarce şi să descarce marfa, în timp ce ar trebui să se odihnească după călătoria lor.

În sectorul rutier, Watkins îi are în vizor pe şoferii de tiruri din Europa de Est care lucrează în condiţii îngrozitoare, luni de zile departe de de casă, plătiţi la niveluri inacceptabile pentru a lucra în Occident, în timp ce lucrătorii occidentali îşi pierd locul de muncă din cauza concurenţei neloiale.

Citește și: Atenție! Ministerul Finanțelor ar vrea să amâne cu câteva luni termenul până la care toate ONG-urile din România sunt obligate, prin lege, să se înscrie într-un nou registru la ANAF

În acest sector specific, deputaţii europeni trebuiau să voteze miercuri la Strasbourg noi reguli sociale, dar depunerea a mai mult de 1200 de amendamente a dus la amânarea votului, până la următoarea sesiune plenară din aprilie.

Cu câteva săptămâni înainte de alegerile europene, textul împarte Europa în două tabere. Cei din Occident îi acuză pe cei din Est de dumping social, în timp ce aceştia din urmă se plâng de un "protecţionism deghizat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.