Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pence aduce în discuție Iranul la Munchen - A venit timpul ca țările membre UE să se retragă din Acordul Nuclear

Mike Pence

Vicepreședintele american Mike Pence a reiterat sâmbătă faptul că țările membre ale Uniunii Europene ar trebui să se retragă din Acordul Nuclear încheiat cu Iranul, din care Statele Unite s-au retras anul trecut, conform Reuters ăreluată de mediafax.

„A venit momentul ca partenerii noștri europeni să se alăture Statelor Unite și cetățenilor iranieni. A venit momentul ca partenerii noștri europeni să se retragă din Acordul Nuclear cu Iran”, a declarat Mike Pence în cadrul Conferinței de Securitate din Munchen.

Vicepreședintele american a acuzat joi aliații europeni ai Washingtonului că încearcă să anuleze sancțiunile impuse de SUA asupra Teheranului și le-a cerut acestora să se retragă din Acordul Nuclear cu Iran.

"Din păcate, unii dintre partenerii noștri europeni nu au cooperat foarte mult. De fapt, au coordonat un efort de a crea un mecanism care să ne anuleze sancțiunile. Este un pas care nu va face decât să ajute Iranul, să slăbească Uniunea Europeană și va crea mai multă distanță între Europa și Statele Unite", a declarat Pence joi, în cadrul unei conferințe de presă pe tema Orientului Mijlociu.

Uniunea Europeană a declarat în mai multe rânduri că va încerca să mențină în continuare acordul nuclear din 2015, după ce Statele Unite s-au retras în mai 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.