Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pompeo afirmă că repatrierea rămăşiţelor militarilor americani ar ajuta la construirea încrederii cu Coreea de Nord, după exemplul Vietnamului

Facebook/ The White House
kim jong-un mike pompeo

Repatrierea rămăşiţelor militarilor americani dispăruţi în timpul Războiului din Coreea (1950-1953) ar putea ajuta la construirea încrederii între Coreea de Nord şi Statele Unite ale Americii, a declarat luni secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, transmite Reuters, informează Agerpres.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Pompeo a precizat că, înaintea sosirii sale la Hanoi duminică, autorităţile vietnameze au predat rămăşiţele a doi militari americani.

'Acelaşi gest acum 45 (de ani) a construit încredere între naţiunile noastre. Astăzi avem o relaţie puternică', a notat Pompeo pe Twitter. 'RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană - n.red.) s-a angajat, la rândul său, să repatrieze rămăşiţe pământeşti', a arătat secretarul de stat.

Mike Pompeo s-a aflat la Hanoi pentru a se întâlni cu oficiali vietnamezi şi a discuta despre Coreea de Nord, după două zile de convorbiri glaciale la Phenian privind denuclearizarea acesteia.

Vezi și: Summitul NATO reprezintă o nouă ocazie pentru Donald Trump de a solicita aliaților majorarea cheltuielilor pentru apărare

Conform secretarului de stat, părţile au convenit să poarte discuţii pe 12 iulie cu privire la repatrierea rămăşiţelor militarilor americani.

Potrivit Pentagonului, soarta a circa 7.000 de militari americani care au luptat în războiul din Coreea rămâne în continuare necunoscută.

Tot conform Pentagonului, oficiali nord-coreeni au indicat în trecut că Phenianul deţine rămăşiţele pământeşti a 200 de soldaţi americani. În conflict au murit peste 36.500 de militari americani.

'Exact aşa cum a fost cazul cu Vietnam, repatrierea rămăşiţelor americanilor din RPDC va fi importantă nu doar pentru familii americane, ci şi pentru construirea încrederii între Statele Unite şi Coreea de Nord', a subliniat Pompeo, într-un comunicat emis de Departamentul de Stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.